Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Historisk gjennomslag

Publisert: 23.jan.2018 16:09
Oppdatert: 23.jan.2018 16:14

Fremskrittspartiet har fått gjennomslag i den nye regjeringsplattformen for å kutte i eiendomsskatten slik at maksimal sats settes reduseres fra 7 til 5 promille.

I tillegg har vi fått gjennomslag for at det skal innføres en ny makssats for verdsettelsen av boliger og hytter. Dette innebærer et historisk kutt i eiendomsskatten. Det er jeg stolt og glad for.

Punktet om at skatten reduseres til 5 promille fører til at eiendomsskatten i Sør Odal for en liten enebolig på 120 kvm vil bli redusert med anslagsvis 1.700 kroner. En tilsvarende enebolig i Grue og Nord-Odal vil få redusert eiendomsskatten med 1.400 kroner. I tillegg unngår vi at kommunene stadig setter opp eiendomsskatten til nye rekordnivåer. Dermed har Frp klart å stanse trenden med en sterk økning i eiendomsskatten hvert eneste år.

Fremskrittspartiet mener at eiendomsskatten er grunnleggende usosial. Skatten er spesielt krevende for småbarnsfamilier, lavtlønnede og pensjonister – mennesker som ikke alltid har så mye igjen av lønnen eller pensjonen etter alle regninger er betalt. Selv om du eier et stort hus er det ikke sikkert du har en høy løpende inntekt til å dekke eiendomsskatten med.

For eiendomsskatten tar ikke hensyn til inntekten din. Det hjelper også lite om du har mye lån, eiendomsskatten tar nemlig heller ikke hensyn til gjeld du måtte ha. Gjeldfri eller belånt til pipen, eiendomsskatt må du betale.

Når vi samtidig vet at mange kommuner som krever inn eiendomsskatt går med store overskudd, at eiendomsskatten utgjør en relativt liten andel av de fleste kommuners inntekter og at mange kommuner har et stort potensial for å drifte mer effektivt – ja det gjør bare eiendomsskatten enda mer urettferdig.

For Frp var en av våre viktigste valgkampsaker å kutte i og på sikt fjerne eiendomsskatten. Den jobben er vi nå godt i gang med. I vår nye regjeringsplattform, sammen med Høyre og Venstre, ble vi enige om at maksimal eiendomsskattesats senkes fra sju til fem promille. Vi skal også innføre et tak på verdsettelse av eiendommen. Målet er at alle skal få lavere eiendomsskatt i årene som kommer.

I statsbudsjettet for 2018 innførte vi også klare begrensninger for eiendomsskatten. Fra og med 2019 kan kommuner som innfører eiendomsskatt kun kreve inn én promille det første året. Dette er en halvering fra tidligere. Det gjøres også innstramminger i hvor mye kommunene kan øke skattesatsen med hvert år; de kan nå øke den med maks en promille i året – ned fra tidligere to promille.

Fremskrittspartiets mål er å fjerne eiendomsskatten fullstendig. Jeg lover våre velgere i Hedmark at jeg skal jobbe knallhardt for dette i årene som kommer og jeg er stolt av at vi nå er godt i gang. Bolig skal være et hjem, ikke et skatteobjekt.

stortingsrepresentant Fremskrittspartiet

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke