16. sep
 
Historisk sommer

Publisert: 29.jun.2017 15:27
Oppdatert: 29.jun.2017 15:32

En av de aller viktigste sakene som Åpen folkekirke gikk til valg på ved kirkevalget i 2015, var at alle skulle få gifte seg i Den norske kirke. Tiden hvor lesbiske og homofile brudepar ble stengt ute fra disse kirkelige handlingene, måtte det bli slutt på.

Åpen folkekirke vant kirkevalget, også i Hamar bispedømme. Det betød at vi kunne få gjennomslag for kirkepolitikken vår. I januar i år vedtok Kirkemøtet en ny, ikke-diskriminerende liturgi for kirkelig vigsel. Det var en kirkehistorisk begivenhet. Eidskog kirke i Hamar bispedømme fikk den store æren og gleden å huse den første kirkelige vigselen for et likekjønna par i Norge, idet den nye liturgien trådte i kraft natt til 1. februar.

Hver sommer sier mange par ja til hverandre og feirer kjærligheten. Denne sommeren er historisk, for i år kommer også par av samme kjønn til å love hverandre troskap foran alteret i kirka si. Det er en fantastisk begivenhet for paret det gjelder, og samtidig også et gode for samfunnet. Når ekteskapet inngås i kirka, får menigheten markere at vi støtter opp om de to som par og familie. Det er en glede som vi deler med alle ektepar.

Vi i Åpen folkekirke vil gratulere alle par som skal gifte seg i sommer. Og vi tar en ekstra feiring av alle som nå endelig har fått kjærligheten og samlivet sitt anerkjent – også av kirka.

Velkommen til vigsel i kirka

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke