Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Hjelp dem i nød!

I Hamar Arbeiderblad onsdag 13. mai, kunne vi lese at Ap-ordførerne i Ringsaker, Stange og Hamar nøler med å følge opp regjeringens anmodning om å ta imot flere syriske flyktninger.

Ap-ordførerne nøler dermed med å følge opp sitt eget partis politikk på dette området, og det er det grunn til å stille spørsmål ved. Ap har nasjonalt, i likhet med Miljøpartiet De Grønne, Venstre og Kristelig Folkeparti ønsket at Norge skal ta imot en kvote på til sammen 10 000 Syriske flyktninger i 2015 og 2016. Denne nasjonale beslutningen må følges opp med lokale vedtak.

Så langt har alle kommuner på Hedmarken vedtatt å ta imot færre flyktninger enn de har blitt anmodet om. Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) har i et brev av 24. april bedt kommunene svare på hvor mange flyktninger de kan ta imot i løpet av 2015 og 2016, svarfristen på anmodningen fra regjeringen er 27. mai. Arbeiderpartiet har en lang tradisjon for å være opptatt av å hjelpe mennesker i nød, og vi forventer at Ap på Hedmarken følger opp sitt moderpartis politikk i Syria-saken.

Miljøpartiet De Grønne mener kommunene i det minste må imøtekomme regjeringens anmodning om å ta imot flere flyktninger, og vi savner en diskusjon om verdier samt pragmatiske og praktiske løsninger. En stemme til Miljøpartiet De Grønne ved høstens valg, vil være en stemme for et medmenneskelig samfunn i økologisk balanse.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke