Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Hjertelag og gjestfrihet også viktig

Publisert: 07.apr.2017 22:17
Oppdatert: 07.apr.2017 23:19

Svar til Lise Bøhmer i HA 5. april 2017. Det er ikke vanskelig å være enig i det engasjementet for flykninger som Lise Bøhmer utrykker i sitt innlegg i avisen 5. april 2017. For dette handler om enkeltskjebner, det handler om menneskeverd, og det å stå opp for de som trenger oss som aller mest.

Fortellinger slik som Bøhmer gjengir i sitt innlegg var grunnlaget for at Bispemøtet i desember 2016 adresserte et brev til statsminister Erna Solberg med forslag om et «juleamnesti» for flykningene, og et ønske om at praksis og lovverk blir vurdert på nytt. Dette ble dessverre ikke tatt til følge.

Det er mange som har et stort hjerte for flykningene, og mange ønsker å bidra. Det er vanskelig å vite helt hva som faktisk monner, og hvor man skal begynne. Derfor bevilget Hamar bispedømmeråd 200.000 kroner av OVF-midlene for 2016 til tiltak for flykninger og asylsøkere under paraplyen «Det gode møtet». Dette har gitt menighetene mulighet til å søke om midler til tiltak som sikrer gode møter mellom befolkningen ellers og flykningene. 19 av 23 søknader fikk midler, og disse tiltakene er noen bidrag i alt det gode arbeidet som gjøres i lokalsamfunnene.

Jeg tror at hver og en av oss har mulighet til å bidra med menneskelig varme i møte med mennesker som har opplevd unevnelige ting. Vi kan alle øve gode blikk, ta en god samtale og dele et godt måltid. Også blir det viktig å løfte stemmen, slik som Bøhmer gjør og etterlyser, og dermed formidle at i en streng og rettferdig innvandringspolitikk er det ikke bare å være streng som må være førende, men også vise hjertelag og gjestfrihet.

biskop i Hamar

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke