Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Den nye utekontakten: Hjertelig til lykke

Publisert: 03.mai.2018 11:28
Oppdatert: 03.mai.2018 11:32

Det var lenge et savn å ha en oppsøkende utekontakttjeneste på Hamar. Komite for kultur og oppvekst i Hamar kommune fikk derfor i oppdrag å finne en løsning som best mulig kunne treffe behovet for en slik tjeneste.

Undertegnede var saksordfører for utredningen som hadde som mål å få etablert en utekontakttjeneste som arbeider oppsøkende og følger opp personer mellom 13 og 25 år på Hamar for å sikre deres innpass i hverdagen, hindre at de faller ut av skolen eller arbeidslivet og knytte dem til det øvrige hjelpearbeidet ved behov.

Gjennom hele utredningsprosessen var det stor grad av medvirkning for å komme fram til en løsning som treffer den enkelte ungdom best mulig, noe vi i framtiden vil få svar på om vi har klart. Det er viktig at løsningen er fleksibel nok til å tilpasse seg endringer i behovet relatert opp mot de ungdommene som trenger tjenesten.

Etablering av utekontakttjenesten ble enstemmig vedtatt på kommunestyremøtet onsdag 25. april og allerede mandag 30. april og natt til 1. mai (under en uke etter endelig vedtak) var utekontakttemaet ute på Hamar gatene. Kommunal effektivitet som varmer et FrP hjerte.

Det gjenstår fortsatt litt, blant annet å få utekontakttjenesten opp på digitale plattform(er) slik utredningen har anbefalt og etter modell fra den tidligere mye media omtalte «Helsesøster på nett / Helsesista» tjenesten til Tale Maria Krohn Engvik.

Nå er det bare å ønske utekontaktteamet på Hamar under ledelse av, Trond Grue og med Unni Rølsåsen, Jan Aasen og andre som må komme med i temaet etter hvert, hjertelig lykke til med det viktige arbeidet for ungdom og Hamars befolkning.

Saksordfører for utekontakttjenesten, gruppeleder Hamar Frp

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke