Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hjerterått av Mattilsynet

Publisert: 09.mar.2018 12:26
Oppdatert: 09.mar.2018 12:27

Over hele landet dør hjortedyr av sult og kulde, mens Mattilsynet opprettholder fôringsforbudet. Det gis dispensasjon til fôring av rådyr i deler av landet, mens de andre dyrene må klare seg selv. Resultatet er den verste massedød av hjortedyr folk kan minnes.

Dette er en dyretragedie på linje med de som avdekkes i fjøs, der dyr segner om av sult og utmattelse. Den eneste forskjellen er at dette nå skjer i skogen, med utallige dyr som ikke klarer snøen og kulden mer. Mens dyrene lider og dør har Mattilsynet bare fokus på hypotesen om at den smittsomme varianten av skrantesyke kan finnes i naturen - selv om de ikke har klart å finne den. Heller ikke de utmagra dyrene som samles inn for å testes har fått påvist sykdom. De dør av sult og kulde - en grusom død som Mattilsynet ikke nevner med et ord.

Mattilsynet må komme seg ut i felten og se hvordan dyrene lider på grunn av fôringsforbudet. Det er meningsløst, det forhindrer ikke at dyr samler seg, men fører bare til at dyrene dør. Det må oppheves nå for å hindre videre massedød. Mattilsynet kan ikke med loven i hånd nekte folk å hjelpe dyr, når loven nettopp påbyr oss å hjelpe. Vi oppfordrer til en helt nødvendig sivil ulydighet - gi dyrene mat.

Dyrenes Røst

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke