hacklink
18. sep
 
Hjerterått fra Ap

0
Publisert: 13.apr.2015 04:00
Oppdatert: 13.apr.2015 07:01

Høyre har gjennomført en helsereform – Fritt behandlingsvalg for å ta best mulig vare på blant annet rusmisbrukere. Arbeiderpartiet vil sette oss år tilbake i arbeidet mot rusavhengighet om de kommer tilbake til makten.

Reform er svært god og er et verdig tiltak for psykisk syke og rusmisbrukere som står i kø for å få behandling. Pasienter med rus- eller psykiske lidelser får mulighet til å kunne velge behandlingssted selv. Fritt behandlingsvalg er et supplement til modellen som allerede brukes i dag. Dette bidrar til at flere kan ta steget ut av køene og inn i en behandlingssituasjon.

Å stå i behandlingskø for rusmisbrukere er alt annet enn trygt. Hverdagen er ofte preget av handlinger som er nedverdigende overfor seg selv, for å tilfredsstille impulsene til å ruse seg. Livet domineres av sykelighet, smerte, kriminalitet og dødelighet. Denne brukergruppen er ofte undervurdert og har i lang tid vært nedprioritert.

For Høyre har satsing på rusmisbrukere og psykisk syke vært en svært viktig sak i lang tid og siden vi inntok regjeringskontorene i 2013 har det vært en hovedprioritet. Det er en hjerterå beskjed Ap nå kommer med – de har bestemt deg for å skrote reformen om de overtar makten i 2017. De vil gjøre rettighetene til denne gruppen svakere. Det viser fullstendig mangel på solidaritet med psykisk syke og rusmisbrukere - de legger opp til en svært utrygg styring.

Høyre vil at flest mulig brukere skal få behandling. Vi har i samarbeid med Rusmisbrukernes interesseorganisasjon, gjennom høringer, konsultasjoner og i referansegrupper kommet fram til hvordan reformen skal fungere best mulig. Vi har involvert de regionale helseforetakene og helsedirektoratet, og Rusfeltets hovedorganisasjon støtter reformen. Høyre skal fortsette å jobbe for denne gruppens rettigheter, selv om Arbeiderpartiet kort sagt mener at dette arbeidet er meningsløst.

Leder i Hamar Høyre

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke