Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Hotelltomta til Buchardt

0
Publisert: 19.mar.2015 04:00
Oppdatert: 19.mar.2015 07:19

Edel Karin Joløkken (SV) har et godt poeng når hun vil ha en utreding om markedsprisen for denne tomten. Brumunddals flotteste profileringstomt er helt klart solgt på billigsalg med politikernes velsignelse. Noen millioner mer for tomta ville vært lommerusk i denne sammenhengen men kunne gitt et godt tilskudd i en slunken kommunekasse. Planene om hotell og leiligheter er spennende men høytflyvende og mye kan jo skje så også Buchardt må trekke inn årene som Viken gjorde.

Hvorfor skal kommunen alltid hoppe på det første og beste toget som går? Hvorfor kunne ikke området vært lagt ut på anbudskonkurranse? Mange vil vel også undres over at strandsonen skal gjøres om til et forretningsområde, mens andre ikke får bygge en skarve forstøtningsmur en gang for å holde vannet unna sin eiendom. Er dette godt nok gjennomtenkt?

Viktigst av alt er at kommunen må sikre seg en gjenkjøpsrett til samme pris om prosjektet ikke blir realisert. Vi husker godt hvordan kommunen rotet bort Granerudjordet da de ikke sikret seg gjenkjøpsrett da de nærmest ga bort denne tomta til Listefabrikken.

Listefabrikken ble imidlertid solgt og hadde ikke bruk for tomta lenger. De fikk ikke solgt den til industriformål og kommunen ville ikke omregulere den til handelsformål, dermed lå denne tomta brakk i mange år fullstendig uten nytte for noen. Kommunen kunne tjent mye på å selge den til andre formål, kanskje IKEA kunne ligget der i dag, men de rotet den bort i stedet for. Det må ikke skje med området langs Mjøsa.

Brumunddal

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke