15. sep
SKRIVER OM HAMAR: Torunn Linneberg.
FOTO: Jens Erik Jensrud
 
Hovmod eller humor?

Publisert: 01.feb.2017 19:57
Oppdatert: 01.feb.2017 20:17

Fra toppen av Brøttumsbakka, med fantastisk utsikt over Mjøsa og nesten «hele væla» hører vi et artig klynk nede fra Hamar-traktene. Det handler om plassering av jernbanestasjon. Sykehus nevnes i samme slengen. Moelv er utelukket lokasjon for et sykehus forstår vi, så utenfor allfarvei som det ligger. «Tror noen at leger og sykepleiere vil bosette seg på Brøttum?», spør Herremannen fra Hommelvika.

Nå skal en velge sine kamper med omhu, og dette er ikke en av dem. Men en kan jo unne seg gleden over å nyte en karamell lell. Er det eliten på Hamar som her ser sitt snitt til å heve seg over allmuen og dens uvitenhet? Har den barokke trenden nådd vårt uskyldige Innland?

Vi her oppe i det vakre, høytliggende landskapet på Brøttum liker å si vi er fra Øvre Ringsaker, og med et tungt trykk på siste stavelse vil mange assosiere til en fiiiiinere bydel i Trønderhovedstaden. Det er nettopp vår hensikt, for det er slik også vi føler oss, litt hevet over allmuen. Men her er det kun i form av høydemeter over havet.

På Brøttum trives både leger og sykepleiere kan vi opplyse. Herfra kommer fint folk med doktorgrader og advokatpraksis i kjøpstaden. Noen er for ulv og andre er mot, men vi har det til felles at vi kommer fra et sted nord for Sinsenkrysset, noe kanskje utbyggerherrene selv har erfart kan være befengt med fordommer?

Vi brøtninger har likevel beina planta på god, fruktbar jord der pottitgraset blømer som det alltid har gjort. Og utsikt over hele væla har vi, enten vi i egne øyne er Kong Salomo eller Jørgen Hattemaker.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke