Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Høy andel fattige innvandrerbarn
Fattigdom

Publisert: 31.aug.2016 04:00
Oppdatert: 31.aug.2016 10:58

Nye tall fra Statistisk sentralbyrå viser at så mye som 36 av 100 barn av innvandrere lever i fattigdom (Dagsavisen 11. august). Andelen barn som lever i fattigdom er vesentlig høyere hos innvandrere enn i familier med norske foreldre, men utfordringene er gjerne like for begge grupper.

Økte pengetilskudd fra det offentlige bidrar ikke til å redusere fattigdom. Varige tiltak må gjennomføres for å sikre familiene bærekraftig inntektsgrunnlag og redusere familienes utgifter til drift av offentlig forbruk.

Deltakelse i arbeidslivet er viktig i det norske samfunnet. Yrkesdeltakelsen hos innvandrere må opp, og vi må tørre både å tilrettelegge for, og stille krav om, deltakelse fra begge foreldre. Bosetting av flyktninger kan ikke foregå i et større antall enn vi kan integrere i arbeidslivet. Med et høyt antall innvandrere vil mange stå uten arbeid etter endt introduksjon.

I Stange har vi i øyeblikket liten arbeidsledighet, og tilveksten av nye arbeidsplasser er positiv. Det er imidlertid ikke gitt at dette fortsetter, om ikke vi som politikere legger til rette for at arbeidsgiverne i regionen skal ha lønnsomme rammevilkår. Det er lettere å skape nye arbeidsplasser i eksisterende bedrifter enn å tiltrekke seg nyetablerere, selv om næringsarbeid ofte synes å være fokusert rundt det siste.

Det er viktig med tilgang til nye næringstomter, en ja-holdning i kommunal saksbehandling, og lave kommunale avgifter. Samtidig er kvaliteten på skole og barnehage, tilgangen til attraktive boliger, og tilgjengelige fritidsaktiviteter, viktig for etablering og utvikling av flere arbeidsplasser.

Barnefamilier med trang økonomi er en av gruppene som rammes særlig hardt av «hverdagsutgifter» som eiendomsskatt, kommunale avgifter og gebyrer. Den urettferdige beskatningen presser bolig- og husleiekostnadene oppover. Den kommunale beskatningen må reduseres, og kommunens utgiftsnivå må tilpasses et bærekraftig inntektsnivå.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke