16. sep
 
Høyhus på Sjusjøen?

Publisert: 30.mai.2017 16:17
Oppdatert: 30.mai.2017 16:17

Da jeg så bilde i avisa av høyhus på Sjusjøen, antydning 25 meter høyt, lurte jeg på om det var aprilsnarr i mai. Dette var også sett på som positivt av noen politikere sto det. Før var det jo store restriksjoner for den som ville bygge hytte på Sjusjøen eller i Ringsaker fjellet for øvrig. Det er ikke lenge siden, når ble dette forandret? Hytta måtte ikke være for stor, de lovlige kvadratmeterne ble godt passet på. Og så måtte den ikke opp i høyden, to etasjer var forbudt, til nød kunne en få en hems. Hytta skulle ligge godt i terrenget og ikke prale med sterke farger. Den skulle se ut som ei hytte, og ikke hus.

Folk fant seg hyttetomter helst litt gjemt fra naboen, og med trær eller buskas imellom. Nå bygges det hyttebyer og store hus med leiligheter. Fortetninger og nye veger på kryss og tvers gror det opp overalt. Litt opp fra Sjusjøen har vi Storåsen og Myrvegen. En hytteeier fortalte om hvordan han kjørte på lass med stein for å få en liten veg fram til hytta si, og vegen ble kalt Myrvegen. Nå skal Myrvegen bli 5 meter bred, og med vann og kloakk.

En har funnet fast grunn til nye hytter, men myr må fylles opp til veg. For en hyttetomt er det anslått to millioner, med veg, vann og kloakk. Å bygge ny hytte er vel minst like dyrt, og med utgiftene som hytteeiere har til brøyting og kommunale avgifter må det bli kostbart å få seg hytte i fjellet. Men dette er det altså marked for. «Pilske Sameie» har foreslått fortetning for 104 nye hyttetomter i dette område.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke