hacklink
buy instagram followers
18. sep
 
Høyre er skolepartiet

Publisert: 25.aug.2015 04:00
Oppdatert: 25.aug.2015 10:41

Når Høyre lanserer sine skoleløfter i sju punkter, så er det igjen et bevis på at vi er skolepartiet fram for noen. For Stange kommunes vedkommende betyr dette, hvis Høyre kommer i posisjon, at vi vil sende enda flere lærere på videreutdanning.

For skoleåret 2015/2016 gjelder dette 19 lærere i stangeskolen, takket være regjeringens historiske satsning. Dette vil øke ytterligere og innen 2020 vil Høyre videreutdanne minst 25.000 lærere i Norge. Dette vil støtte opp om læreren som fagperson og gi våre elever mere og bedre læring.

Videre vil Høyre, blant annet, være en garantist for å videreføre nasjonale prøver og sikre foreldrene åpenhet om resultater for sin skole og sin kommune. Det er videre viktig at kartleggingsprøver og nasjonale prøver brukes aktivt slik at elever som trenger ekstra oppfølging får det. Men for at lærerne skal få mest mulig tid til å være lærere må skolen avbyråkratiseres; kommunale krav til rapportering og dokumentasjon må gjennomgås kritisk slik at vi sikrer at lærerne arbeider som lærere og ikke «revisorer».

Høyre vil følge opp regjeringens yrkesfagløft og mener at det er vårt felles ansvar å skaffe nok læreplasser. Stange Høyre har programfestet at kommunen selv skal ta i mot en lærling pr. 1000 innbygger, det vil si 20.

Heller ikke i Stange er det slik at alle elever møter en skolehverdag uten frykt for hva som kan skje i friminuttet eller på vei til og fra skolen. I Stange skal vi ha en nullvisjon for mobbing, og gode, gjennomprøvde programmer skal hjelpe oss på veien.

Stange Høyre vil også at vi skal bli mer aktive skoleeiere. Dette gjelder både politikere og administrasjon. Å tilrettelegge for en bedre skole, innholdsmessig og resultatmessig, betyr at vi må kunne stille krav til elevenes skoleresultater, samtidig som vi viser tillit til lærerne og deres profesjon.

Læring er skolens kjernevirksomhet og Høyre er garantisten for at vi skal fortsette satsningen på kunnskap i skolen. Stange Høyres politikere tar ansvar som skoleeiere og vil sikre at våre elever får det gode skoletilbudet som de fortjener.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke