Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Høyre og Frp gir Hedmark færre lærere

Publisert: 03.nov.2016 17:19
Oppdatert: 03.nov.2016 17:37

Høyre fjerner lærere i ungdomsskolen. Så enkelt og så ille er sannheten. Når Gunnar Gundersens i Høyre forsøker å bortforklare det blir det bare pinlig. Med SV i regjering ble det flere lærere, med Høyre blir det færre.

I regjering fikk SV vedtatt ordning med 600 ekstra lærere til ungdomsskoler som trengte det. Det var starten på det lærere, elever og foreldre og alle andre enn Høyre vet er nødvendig: Hver lærer må ha ansvar for færre elever enn i dag. Skal hver enkelt elev få god oppfølging, må læreren ha tid til hver elev, hver dag.

Dette er en satsing SV foreslår å fortsette og øke, og som Høyre fjerner. Alt annet blir bare bortforklaringer. Det handler om å gjøre det mulig med mer kunnskap, mer mestring, gode ferdigheter, godt selvbilde, gode relasjoner, trygghet i hverdagen. Om at læreren skal ha mulighet til å oppfylle hele formålsparagrafen og at flere elever skal klare seg godt, i skolen og i livet.

Høyres svar er færre lærere og nye karakterkrav for å bli lærer. Det betyr at det ikke blir nok lærere med utdanning, og at barna våre får flere lærere uten formell kompetanse. Det er allerede 119 lærere i Hedmark som ikke oppfyller kompetansekravene. Tar vi med bruken av timevikarer blir tallet 312.

Forskjellen mellom SV og Høyre/Frp er stor. De tror det blir mer kunnskap i skolen med færre lærere og flere ufaglærte lærere, og har ikke råd til skolesatsing. SV mener elevene er viktigere enn milliardærene. Vi bruker penger på flere kompetente lærere i skolen, ikke å kaste skatteletter etter de rikeste.

Karin Andersen, stortingsrepresentant SV

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke