Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Besøk: Tre regjeringsmedlemmer på besøk i Hamar, uten å ha noe å fortelle. Fra venstre Erna Solberg (H), Jon Georg Dale (Frp) og Jan Tore Sanner (H).Foto: Mikkel Torpen Hokstad
 
Høyre og Frp svikter Hamar
Regjeringens store skattekutt svekker Hedmark og Hamar. Pengene havner helt andre steder enn hos oss.

Publisert: 15.aug.2017 22:50
Oppdatert: 15.aug.2017 22:58

Faktisk får de tre bydelene Ullern, Vestre Aker og Frogner på Oslos vestkant større skattekutt enn samtlige 69 kommuner i Hedmark, Oppland og Buskerud til sammen. Høyre og Frps skattekutt for folk på vestkanten i Oslo ikke gir vekst og utvikling i Hamar. Tvert imot svekker regjeringens skattekutt kommuneøkonomien i distriktene. Og om ikke det skulle være nok, tar regjeringen nå ytterligere 12 milliarder fra kommunene. Det medfører kutt i barnehager, skoler, eldreomsorg og andre kommunale tjenester, også i Hamar, Stange, Ringsaker og Løten.

Da regjeringen fjernet pendlerfradraget, svekket de økonomien til flere tusen hamarsinger. Høyre og Frp sørget for at familieøkonomien til pendlere fra hele Hamarregionen ble svekket, samtidig med at skattene ble kuttet for de aller rikeste i landet. Dette har bidratt til å øke forskjellene mellom folk i Norge. Arbeiderpartiet vil gjeninnføre pendlerfradraget når vi vinner valget. Et løfte som vi skal holde.

Regjeringen lar fremdeles Hamarregionen sveve i uvisse om hvor InterCity skal gå gjennom byen. Statsministeren og to statsråder var nettopp i byen for å fortelle ingenting utover at de skulle utrede noen måneder til. Regjeringen vurderer om Landbruksdirektoratet skal ut av Oslo og for eksempel til Hamar, men heller ikke det klarer de å bestemme seg for.

Vi skal huske at Høyre og Frp nettopp vedtok å flytte 100 statlige arbeidsplasser hos fylkesmannen ut av Hamar. Noe av det første de gjorde i regjering var å flytte arbeidsplassene i Direktoratet for Økonomiforvaltning (DFØ) fra Hamar til Oslo. I tillegg vurderte de å flytte arbeidsplassene på Vernepliktsverket. Høyre og Frp har skapt uro og engstelse for mange hamarsingers arbeidsplass.

Høyre og Frp skapte proteststemning i landbruket med sitt dårlige jordbruksoppgjør og deres evinnelige jakt på sentralisering. Høyre og Frp forsøker å innføre den samme markedsliberalistiske og feilslåtte landbrukspolitikken i Norge som flere land nå kjenner konsekvensene av. Bøndene i Danmark har sju ganger så mye gjeld som norske bønder. Så kom Høyrestatsråden Helgesen og rev stortingsvedtak om ulveforliket i filler. Da rant begeret over for mange sindige hedmarkinger. Igjen opplevde vi ikke å bli sett og forstått av regjeringen. Høyre og Frp tar ikke hedmarkingene på alvor.

Hedmark er et skogfylke og mange av våre kommuner har viktige inntekter av skogen. Regjeringens nådeløse salg av fellesskapets ressurser rammer oss hardt. Det tjener heller ikke Hamarregionen. Høyre og Frp vil selge NSB – Norges Statsbaner. Det er arbeidsplassen til mange i Hamar og omegn.

Regjeringen har sviktet Hedmark. Til og med Gunnar Gundersen, stortingsrepresentant for Hedmark Høyre tviler på om han kommer til å stemme Høyre i årets valg. Nå trenger vi en regjering som satser på vår region i stedet for å bygge ned, sentralisere og privatisere. Stem for Hamarregionen og Hedmark! Stem Arbeiderpartiet!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke