Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Høyre og velferdsstaten

0
Publisert: 29.sep.2015 04:00
Oppdatert: 29.sep.2015 03:59

Kåre Willoch påstår i sin nylig utgitte bok «Strid og samarbeid mellom høyresiden og venstresiden i norsk politikk fra 1814 til i går» at Arbeiderpartiet vinner valg fordi de har stjålet Høyres klær. Slik skriver og snakker en gammel høyremann som befinner seg fjernt fra historiens sannheter.

Høyresiden har her i landet som i Skandinavia og Europa forøvrig, hengt på slep etter den faglige og politiske Arbeiderbevegelse i utviklingen av velferdsstaten. En av våre største historikere, nylig avdøde professor Francis Sejersted, har gitt oss en objektiv analyse i sin bok «Sosialdemokratiets tidsalder». Om dette store sosialdemokratiske prosjekt, med særlig vekt på den sosiale integrasjon. Francis Sejersted var også et fremtredende medlem av Høyre.

Willochs nye bok er helt forkastelig og den hører hjemme på historiens skraphaug. Og særlig sett i forhold til Francis Sejersted objektive historie. Men slik er Kåre Willoch. Han påstår bestandig å ha rett, uansett motsatte historiske beviser.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke