17. sep
 
Høyre satser på barnehager

0
Publisert: 20.apr.2015 04:00
Oppdatert: 20.apr.2015 07:27

Ap ved Helge Ryen etterspør Høyres syn på barnehagesatsing i Hamar. Faktum er at barn i Hamar kommune forskjellsbehandles på bakgrunn av fødselsdato, ikke om de går i private eller kommunale barnehager slik Ryen antyder.

Hamar Høyre ønsker at Hamar kommune skal være en barne- og familievennlig kommune. Barn fødes hele året. Flere ønsker barnehageplass før barnet er ett år, jf. strategisk barnehageplan. Dagens praksis med ett årlig hovedopptak med søknadsfrist 1. mars og oppstart på høsten, er lite fleksibelt og passer ikke alle familier.

Hvis barnet er født på «feil» tidspunkt, eller om man søker etter fristen er dagens praksis er at man får plass hvis det er noe ledig, men man stiller bakerst i køen. Vi ønsker derfor to barnehageopptak i året. Da skaper vi forutsigbarhet og fleksibilitet for familier som allerede bor her, og for tilflyttere.

Alle barn født før 1. september har lovpålagt rett til barnehageplass. Hamar kommune er avhengig av de private barnehagene for å oppfylle dette kravet. Å bygge og drive gode barnehager er dyrt. Sett i forhold til kommunens økonomiske situasjon mener vi det er nødvendig å samarbeide med private aktører for å tilfredsstille behovet innbyggerne i kommunen har.

Hamar Høyre er også opptatt av innholdet og kvaliteten i barnehagene våre. Vi ønsker fokus på kompetanse hos de ansatte, og vil at voksentettheten skal økes i småbarnsavdelingene. For å sikre barn like muligheter vil vi ha gratis kjernetid for innvandrere og familier med lav inntekt, og vi vil at språkopplæringen skal styrkes.

Hamar Høyre vil at Hamar kommune skal vokse og være attraktiv, derfor satser vi offensivt på barnehager. Hamar Høyre tar barn og familiers behov på alvor: Vi vil gi barn et kvalitativt godt barnehagetilbud for alle barn, uansett fødselsdato og sosial bakgrunn. Hamar Høyre mener gode og fleksible kommunale og private barnehager, tilrettelegger for yrkesaktivitet og likestilling og gjør Hamar til en attraktiv kommune å bo i for moderne familier. Det er ansvarlig og framtidsrettet politikk.

Listekandidat Hamar Høyre

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke