Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Skole: Stange Høyre går inn for å opprettholde Breidablikk skole.
 
Høyre vil opprettholde Breidablikk skole
Vi i Stange Høyre har valgt å uttale oss om fremtidig skolestruktur i Stange etter at vi har satt oss grundig inn i Telemarksrapporten, rådmannens anbefaling, lyttet til pedagogikkprofessor Thomas Nordahls foredrag, lest høringsuttalelser og lyttet til alle innspill som kom på dialogmøtene som vi har vært med på.

Publisert: 02.mar.2017 14:33
Oppdatert: 02.mar.2017 23:27

For Stange Høyre:

Per Olav Hansen - styreleder

Kirsti Berge - gruppeleder

Nina Jendal - nestleder i Driftsutvalget

Det er lett å føle og forstå den uro, frustrasjon og motstand som kommer fram i høringsuttalelsene og dialogmøtene fra de skolekretsene som er truet med nedleggelse. Det er også fremmet frustrasjon fra skolekretser som ikke er truet, men der befolkningsveksten er stor og det ønskes mer ressurser for å gi en god skole til et økende antall elever. Skolene representerer noe mer enn en læringsarena. Det knyttes sterke bånd til nærhet, frivillighet, fritidsaktiviteter og merkedager.

Skolens kjernevirksomhet er elevenes læring, og dette er utgangspunktet for Stange Høyres synspunkt vedrørende ny skolestruktur. Når vi vet at det viktigste for elevenes læring er læreren og lærerens fagmiljø, er dette vesentlig med tanke på å satse på større enheter enn vi har i dag. Med «Kompetanseløftet» ruster vi Stangelærerne opp, men dette betyr også at faglæreren overtar for allmennlæreren.

Framover er det også ventet at kompetansekrav vil omfatte flere fag enn i dag. Dette skaper utfordringer for små skoler og særlig fådelte skoler. Større enheter vil skape sterkere fagmiljøer, og på ungdomstrinnet vil elevene kunne få et bredere tilbud innen språk- og valgfagene enn i dag. I tillegg vil det skapes bedre muligheter for å holde tritt med den teknologiske utviklingen som vil stille store krav til skolen. PPT, barnevern og helsestasjon mener også at det er en fordel med større skoler.

Stange Høyre mener derfor at en framtidsrettet skole i Stange betyr at Vallset skole fortsetter sin virksomhet som i dag, Espas elever overføres til Tangen, Romedals ungdomsskoleelever overføres til Stange, og Solvin og Åsbygda skoler samles i Romedal. Når det gjelder Breidablikk skole så er det elementer som taler for at denne bør bestå som selvstendig enhet. Skolen er fulldelt og bare 25 prosent av elevene har skoleskyss, skolen har 108 elever og det er forhåpninger om vekst i området med en mulig utbygging av Ilseng fengsel.

Gitt tidligere argumentasjon, mener vi at skolens elever vil dra fordeler ved å flytte til Romedal som da vil ha av rundt 300 elever. Som Telemarksforskningsrapporten viser så er klassedelingen ustabil ved en sammenslåing av Solvin og Åsbygda. Dette styrker en samling av alle tre. Derfor mener Stange Høyre at en opprettholdelse av Breidablikk skolekrets er avhengig av at Ilseng fengsel bygges ut.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke