16. sep
 
Høyres dobbeltkommunikasjon

Publisert: 18.aug.2015 04:00
Oppdatert: 18.aug.2015 10:47

I Hamar er vi så heldige at vi har et av landets beste barnehagetilbud. Dette har vi oppnådd som følge av en fremtidsrettet politikk fra dem som har styrt Hamar de siste tiårene. Dagens posisjon har videreført denne politikken, nå sist ved at kommunestyret nettopp vedtok å bygge ut Lundbo barnehage i kommunal regi.

Hamar Høyre har gjennom våren kjørt en pågående kampanje i HAs leserbrevspalter, hvor man nærmest fremstiller det som om Høyre er alene om å ville satse på barnehagene i Hamar. Man nevner knapt at et enstemmig kommunestyre tidligere har vedtatt en strategiplan for barnehagesektoren i Hamar.

I denne planen finner man alle de tiltakene Hamar Høyre sier de har programfestet, men å fremstille dette gang på gang som noe eget for Høyre blir for drøyt. I HA 4. august er Hamar Høyre nok en gang ute med å ramse opp Høyres syn på barnehagene. Strategien er tydeligvis at det gjelder å hamre inn et budskap til barnehageforeldrene om at det bare er Høyre som tenker barnehagenes ve og vel, og at posisjonspartiene har skylda i elendigheten som måtte komme.

Jeg er redd Hamar Høyre gjennom sin retorikk er i ferd med å gjøre det vanskelig for seg selv og velgerne. Hva skal en tro når det gjelder Høyre og barnehagene? Skal man tro på leserinnleggene som stadig gjentar at Høyre er garantisten for et godt barnehagetilbud? Eller skal man tro på Høyres ordførerkandidat Knut Fangberget, som i et stort oppslag i HA 10. juli sier at «Høyre har ingen barnehageløfter nå». Og ifølge det samme oppslaget kan Fangberget heller ikke svare på hvordan han vil dempe kuttene han vet vil komme i Hamar kommune.

Den dobbeltkommunikasjonen Hamar Høyre driver når det gjelder barnehage gjør det ikke enkelt for velgerne å vite hva Høyre egentlig mener om dette viktige temaet. Hamar Arbeiderparti er på sin side ikke begeistret over å måtte kutte i kommunal drift, men i motsetning til Høyre erkjenner vi at alle sektorer må gjennomgås grundig for å finne ut hvor vi kan kutte med minst mulige konsekvenser. Det er ansvarlig politikk i praksis.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke