Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
JOBB NUMMER ÉN: Vi sitter ikke og ser på at vi kanskje får en tapt generasjon også i Norge, skriverUnni Lund Haugli. FOTO: TROND LILLEBO
 
Høyres stadige ansvarsfraskrivelse
Statsministeren uttalte nylig at Arbeiderpartiet ikke har ønsket å gjøre noe med den økende arbeidsledigheten.

Publisert: 16.mar.2016 04:00
Oppdatert: 16.mar.2016 09:35

Erna Solberg påstod at vi ikke ville gjøre noe på senhøsten, at «Arbeiderpartiet i november ville vente til arbeidsledigheten ble større», og at Arbeiderpartiet heller ikke senere har ønsket å være med på tiltak for å begrense/redusere arbeidsledigheten her i landet. Men at vi nå kanskje har skjønt det!

Jeg er mektig provosert av denne uttalelsen. Den er både frekk og usann.

For oss i Arbeiderpartiet er arbeid til alle jobb nummer èn. Det har det alltid vært og slik vil det alltid være, og nå viktigere enn på lenge.

I november la Arbeiderpartiet fram sitt alternative budsjett. Tiltakene rettet seg både mot dem som har mistet jobben og mot bedriftene.

Vi foreslo flere tiltaksplasser, bedre permitteringsregler og flere studieplasser. I motsetning til regjeringen, som vi opplever motarbeider det organiserte arbeidslivet, og som har forholdt seg passive til – og undervurdert – den økende ledigheten.

I høst uttrykte vi i Arbeiderpartiet sterk bekymring for økende arbeidsledighet blant unge, og foreslo derfor en omfattende tiltakspakke mot ungdomsledigheten. I denne pakken foreslo vi:

*Forsøksordningen NAV Ung

*Flere tiltaksplasser for ungdom

*Økt lærlingtilskudd, bedre utstyr for yrkesfag og et løft for yrkesfaglærere

*3000 flere studieplasser og 1000 flere fagskoleplasser

Kanskje så mange som 40.000 norske ungdommer står i dag uten jobb, går ikke på skole og er ikke registrert hos Nav.

Vi i Arbeiderpartiet er bekymret over at stadig flere unge faller utenfor, og opplever at veien inn i arbeidslivet blir for lang.

Vi er ikke bare opptatt av de økonomiske konsekvensene for samfunnet, men også av at dette er enkeltmennesker som fortjener en sjanse til å få et meningsfylt liv.

Vi sitter ikke og ser på at vi kanskje får en tapt generasjon også i Norge.

Nå er arbeidsledigheten høyere enn på over 20 år. Og Høyres retorikk er å skylde på Arbeiderpartiet istedenfor å ta ansvar.

Men det er faktisk slik - og for å bruke finansministerens ordbruk – at dette har skjedd på Høyre og Fremskrittspartiets vakt.

Vi i Arbeiderpartiet vil fortsette å arbeide for at Norge, både lokalt og sentralt, har nye og eksisterende bedrifter som skaper nye jobber, en aktiv sysselsettingspolitikk, at vi får en sterkere satsing på fagopplæring, utdanning og kompetanse, og at vi sikrer et seriøst og organisert arbeidsliv.

Vi vil forsterke langsiktige tiltak for å stimulere til grønn omstilling og nye arbeidsplasser.

Vi må derfor satse stort på innovasjon, økt forskning og teknologiutvikling, herunder velferdsteknologi, og utvikling av bioøkonomien.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Unni Lund Haugli
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke