Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Høyt spill med tilliten

0
Publisert: 01.jan.2016 04:00
Oppdatert: 01.jan.2016 04:00

Werner Christie går langt i å sammenligne julegaver med å betale skatt. En stor forskjell på skatt og julegaver er: Julegavene bestemmer vi selv hvem som skal få. Vi bestemmer også hvor mye vi penger vi bruker på hver enkelt mottaker. Skatten er bestemt på forhånd og hvordan pengene fordeles er utenfor vår myndighet. Det nærmeste vi kan komme er hvilken stemmeseddel vi benytter når det er valg.

Werner Christie skriver også om tillit mellom folk i samfunnet. Det han ikke nevner er at et etnisk og kulturelt homogent samfunn i utgangspunktet har et fellesskap som innbyr til tillit. I et homogent samfunn som Norge har vært har vi alle kunnet se at ved å betale skatt, så har vi fått tilbake når vi har hatt behov for det.

Når det nå ventes innvandring opp mot 100.000 personer neste år, og det vil neppe bli færre personer de påfølgende årene, så vil dette prege bruken av offentlige midler betraktelig. Med stor sannsynlighet må velferden kuttes eller skattene økes. Myndigheten vil ikke at vi skal skille mellom oss og dem. Det vil allikevel bli synlig at vi (oss) får økte utgifter for å finansiere oppholdet for våre nye landsmenn (dem).

Vil denne situasjonen øke eller minske tilliten og samholdet i samfunnet? På barneskolen lærte vi å multiplisere. 100.000 asylsøker per år i en 10-års periode vil endre Norges karakter fullstendig. Til hvilken pris?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke