Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Høyt spill om Mjøssykehuset

Publisert: 22.feb.2018 10:48
Oppdatert: 22.feb.2018 11:08

Byperspektivet er i dominerende grad til stede og overskygger Innlandets vitale helsepolitiske og medisinske behov i d’hrr. Busterud, Fangberget og Gudbjørgsruds utspill. Brødnid er et nærliggende ord.

Nå er det verken Hamar eller Hamarregionens sykehusbehov som isolert sett skal dekkes, men Hedmark og Oppland med bortfall av sørfylket i Hedmark og muligens Jevnaker og Lunner kommune i Oppland. Fortsatt vil det være om lag 335.000 innbyggere tilbake i Sykehuset Innlandets nedslagsfelt. Rundt regnet 9 prosent av disse er bosatt i Hamar kommune.

Det står selvfølgelig Hamars ordfører, varaordfører og rådmann fritt å tenke og handle som de har gjort. Klokskapen i initiativet er jeg i tvil om. Er det ikke råflott å kaste nåværende Hamar stasjon i potten i dette pokerspillet med Mjøssykehuset som innsats? Er ikke dette å gjøre regning uten vert?

NSB og Rom Eiendom eier meg bekjent hele stasjonsområdet med skinneganger, teknisk infrastruktur og bygningsmasse. Ved tidligere anledninger har NSB og Jernbaneverket ikke villet avstå så mye som en kvadratmeter av hensyn til framtidig jernbanedrift gjennom Hamar.

Utspillet ved tirsdagens pressekonferanse er ikke egnet til å gjøre planleggingen av dobbeltspor fram til Hamar stasjon og videre nordover enklere. Hvilke følger utspillet i Hamar rådhus får for Mjøssykehusets skjebne, gjenstår å se. Godt lover det ikke. Machiavellis «Fyrsten» er åpenbart fortsatt pensum for enkelte ordførere og rådmenn. Divide et impera – splitt og hersk. Dårligere opptakt kunne det nye Innlandet fylket neppe fått.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke