Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Human-Etisk Forbund lever fett på offentlige midler

Publisert: 19.des.2018 15:44
Oppdatert: 19.des.2018 16:15

Undertegnede er tilhenger av rett til et fritt livssyn for alle mennesker – og vi nordmenn tilhører sånn sett blant de privilegerte.

Jeg er heller ikke motstander av at hverken Human-Etisk Forbund, frikirker, muslimske organisasjoner og andre livssynsorganisasjoner får litt støtte til drift. Det mener jeg vi som et godt og demokratisk land skal ta oss råd til.

Men når man ser nærmere på hva denne organisasjonen mottar av offentlige midler – så er det til å få hakeslepp av. Hvis vi for eksempel går tilbake til år 2000 så utgjorde offentlige tilskudd hele 77 prosent av forbundets totale inntekter. I 2015 hadde dette økt til svimlende 83 prosent.

Dette er altså en organisasjon som året rundt hamrer løs på religiøse samfunn. Hvert år går de hardt ut mot julegudstjeneste for skoleelever – så Den norske kirke er en godt brukt skyteskive. Hadde det nå enda vært snakk om en ekstrem sekt så hadde jeg forstått problemet.

Nå tilhører jeg selv Den norske kirke, men hva gjelder frimenigheter så dekker offentlige støtteordninger mellom 5 og 20 prosent av budsjettene – altså en himmelvid forskjell på offentlige kroner som Human-Etisk Forbund casher inn årlig.

Ser man på alle landets frikirker så har de alltid hatt en veldig stor egenandel. Støtten fra det offentlige er et gode, men de aller fleste hadde nok klart seg helt uten. Humanistene derimot hadde gått den sikre død i vente hvis Staten hadde skrudd kranen igjen.

Frimenigheter landet rundt er flinke til selvfinansiering gjennom stor giverglede. Dugnad og frivillig arbeid er essensielt og helt naturlig (og bibelsk faktisk). Hvordan står det til med egeninnsatsen hos Human-Etisk Forbund, mon tro?

I følge Human-Etisk Forbunds økonomisjef Harald Masst (Fri tanke, 09.09.2016) går stadig mer av pengene til lønnsutbetalinger og administrasjon, og mindre til faktisk primæraktiviteter. Masst innrømmer at honorarutbetalinger er økende og at mye penger går til reiser, kost og hotellopphold.

Mitt spørsmål til humanistene er: - Hvor rettferdig er det? Jeg mener, dere er jo så veldig opptatt av likeverd og rettferdighet. Men det gjelder vel ikke de som dere stempler som overtroiske og naive ...

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke