16. sep
 
Humanetikk og religion
Religionsdebatten

Publisert: 19.jul.2016 04:00
Oppdatert: 19.jul.2016 10:12

Humanisme er i sin betydning et livssyn eller filosofi som gjør oss mennesker, vår velferd og dets verdier, til det sentrale.

Humanetikken betegner et verdslig livssyn og uttrykker en søkende og vitenskapelig virkelighetsoppfatning. Den er motsetningen til totalitære ideer og dogmatiske oppfatninger.

Nylig var jeg gjest i et bryllup med humanetisk vielse på den vakre Drengsrud Herregård i Asker. De to som giftet seg kom fra høyst ulike kulturer. Hun fra et nordnorsk miljø med rot i Bodø og Steigen. Han fra Iran og Oslo , med den eldgamle og rike persiske kultur som sin ballast. Et ungt og flott par som hadde gjort sitt valg for livssyn og vielse ved å melde seg inn i Human-Etisk Forbund.

De koblet ut religionenes dogmer og valgte et felles humanistisk verdigrunnlag . Det ble en vakker vielse under store bøketrær i parken på Drengsrud, og et minneverdig bryllup preget av humanismens livsglede, ånd og fellesskap.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke