Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Hun er verdt mange priser

Publisert: 19.mar.2019 12:46
Oppdatert: 19.mar.2019 15:14

Den svenske sekstenåringen Greta Thunberg har virkelig satt i gang noe stort. Fra å streike alene foran Sveriges riksdagsbygning hver uke med krav om at politikerne gjør noe for å stoppe klimatrusselen, har hun fått med seg tusenvis av barn og ungdommer. Alle støtter de hennes rågode initiativ med skolestreiker og demonstrasjoner verden over.

Selv her i landet, der vi daglig får høre fra ledende politikere hvor langt framme vi er i klimaklassen og om Norges lederrolle på også dette området, – noe som er langt fra sannheten - har nå skolebarn og ungdom begynt å røre på seg. Fantastisk. Hadde jeg fortsatt hatt jobb i skolen, ville jeg gladelig sett gjennom fingrene og ikke notert fravær på elever som engasjerte seg i denne saken. I det Trump-styrte USA er det også ungdomsprotester mot politikere som ikke gjør nok mot utslippsgalskapen.

Det er sagt at Greta Thunberg er foreslått til fredsprisen, og den bevegelsen hun har startet blant ungdom kan virkelig gjøre henne godt kvalifisert. For lykkes det å vinne krigen mot klimatrusselen og redde kloden vår, er hun vel verdt mange priser.

Nå ser det også ut som alvoret går opp for flere enn barn og ungdom. Miljøbevegelsen og grønne politiske partier er i framgang. Ja, den tidligere så engasjerte miljøaktivisten Thomas Cottis har igjen funnet fram pennen og skrevet et nytt glimrende avisinnlegg i lørdagsutgaven av HA. Svært hyggelig at han nå er på plass igjen.

Så får vi bare inderlig håpe at klimaengasjementet til den oppvoksende generasjon presser fram de helt nødvendige beslutningene fra politikerne. For livet på planeten vår er helt avhengig av det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke