16. sep
 
Hundremeter- skogen vår

Publisert: 05.nov.2018 13:37
Oppdatert: 05.nov.2018 13:58

Klukhagan har aldri vært annet enn «Hundremeterskogen» vår. Fra vi flyttet til Solvang for snart 17 år siden. Hundremeterskogen har akkurat plass nok til en passe stor eller liten tur, og vi trenger ikke bruke bil for å komme dit. Jeg blir opprørt når jeg leser innlegget fra BoligPartner.

Vi vil ikke ha utbygging i Klukhagan. Vi vil ikke ha en tilrettelagt skog med miljøboliger, mer grusveier og tilrettelagte stier eller gapahuker og bålplasser. BoligPartner skriver at de ikke ønsker å ødelegge Klukhagan. Men det spørs på øynene som ser. Det lyser ikke kroner i øynene våre. Villniset som de sier er lagringsplass for ødelagte plaststoler og søppel er uteplassen og samlingstedet for eldre mennesker i området. Beltet av tett, mørk og flere plasser ugjennomtrengelig skog er akkurat det. Slik at vi som går der får vern mot veien og biltrafikk.

Jeg har truffet på mange dyr opp gjennom årene i Hundremeterskogen min. Jeg tror de også ønsker villnis og stier som ikke er tilrettelagt.

BoligPartners mål er å bygge boliger for å tjene penger. Boligpartner prøver å sukre pillen med mer tilrettelegging slik at flere kan bruke området. Vi vil ikke ha det. Vi vil ha skogen slik den er. Med små stier der noen en gang laget en liten sitteplass. Etter alle årene mine som stisliter i Hundremeterskogen min har jeg sett hvordan skogen har blitt endret og små stier har blitt større. Vi vil ikke at BoligPartner skal lage stiene enda større eller tilrettelegge Klukhagan for oss. Vi vil ha den slik den er. BoligPartners ambisjoner om «Et enda bedre Klukhagan» er det bare de selv som tror på og prøver å selge oss og politikerne, for å tjene enda mer penger. Det BoligPartner skriver blir ikke mer forlokkende om de skriver det flere ganger.

Kommunen la ut forslaget på høring for å se om folk reagerer. Nå er det opp til oss. Det er to grøntområder med skog igjen i Hamar: Furuberget i Vest og Klukhagan i øst. De folkevalgte bør tone flagg, for vi vil beholde den lille bynære skogen vi har igjen i Hamar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke