Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Hurra for 14. april

0
Publisert: 28.apr.2016 04:00
Oppdatert: 28.apr.2016 04:00

«Likestilling kommer av seg selv». Det er det Solveig Horne må ha tenkt da hun la fram Høyre/Frp-regjeringens likestillingsmelding i oktober 2015. Sånn virket det iallfall for oss i AUF, for en haug med interesseorganisasjoner, politikere og for så å si alle som bryr seg om likestilling og likestillingsutfordringer.

For der meldingen var god på beskrivelser, var den dårlig på tiltak. Den ideologisk drevne motviljen til å ta i bruk politiske virkemidler og til å erkjenne det offentliges ansvar for å få til økt likestilling, er ikke noen stor overraskelse. Det er essensen av høyresidas sjel – mindre offentlig ansvar, la likestillingen fikse seg selv.

Nettopp derfor vil 14. april 2016 til å stå som en av de virkelige store datoen i moderne likestillingshistorie i Norge. Arbeiderpartiet har fått med seg KrF, Venstre, Sp og SV på ny og radikal politikk for Norge, som vil bidra til økt likestilling. Kjønnspoeng i videregående skole, arbeide for minst 40 prosent kvinnelige styreledere i selskap med statlig eierandel, vurdere opprettelse av kvinneavdelinger i fengsler, og gjennomgang av alle framtidige statsbudsjetts likestillingsprofil.

Denne dagen ble det sendt et tydelig signal til regjeringen om at deres likestillingspolitikk har lite gehør i Stortinget. Det kommer ikke som noe sjokk. Dette er den samme regjeringen som ønsket å gi leger større bestemmelsesrett over kvinnes kropp. Det er den samme Erna Solberg som mente at folk «ikke hadde forstått» forslaget om reservasjonsretten. «Folket som ikke forstod» svarte i 2014 med rekordoppmøte på 8. mars.

Selv om 14. april vil stå som en stor seier for alle likestillingsforkjempere, er vi i AUF opptatt av å minne om at likestillingsutfordringene også er globale. Under halvparten av kvinner i verden er i lønnet arbeid. 1 av 3 kvinner har blitt utsatt for vold. LHBTQ-personer diskrimineres verden over – for eksempel i Russland, og nå senest med ny diskriminerende lovgivning i North-Carolina i USA.

Likestilling er kampen for verdens undertrykkede. AUF lover å aldri gi opp før vi er i mål, men 14. april er et steg mot det målet.

Leder AUF i Hedmark

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke