Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
6_Bilde?6_Bilde
 
Hurra for E-sport
I påsken vil det samles omlag 5500 ungdommer i Vikingskipet, i lille Hamar.

Publisert: 26.mar.2018 15:04
Oppdatert: 26.mar.2018 16:03

The Gathering er en trygg arena for ungdom, hvor de kan treffe nye venner fra hele landet og utøve sin hobby/lidenskap i lag med mange andre ungdommer, og det er en samlingsplass for ungdommer som ønsker å delta og utfordre seg selv innen blant annet kreativt databruk, spill og konkurranser. Det er en arena hvor alle er velkomne, og samlingen arrangeres for den 26. gang i år. TG blir arrangert av KANDU, også kjent som Norsk Dataungdom, og TG er også en av verdens største og eldste datatreff. Og tenk at de samles i Hamar. Det syns vi i Hedmark Unge Venstre er ganske kult.

Jeg syns vi skal fortsette å støtte oppunder ungdomsengasjementet rundt datateknologi, koding og e-sport, fordi det er fremtiden. I en verden som digitaliseres er det viktig å ikke henge etter, men alltid prøve å være ett skritt eller to foran.

Vi i Unge Venstre er tydelige på at vi ønsker å anerkjenne og fronte E-sport som en sport på lik linje som sporter som er medlem i Norges Idrettsforbund. Vi kan starte med å innføre E-sport som egen studieretning på videregående skoler der idrettsfag tilbys. IOC uttalte seg om E-sport som sportsgren i 2017 og sier følgende; “E-sport i konkurranseform kan betraktes som en idrettslig aktivitet. Spillerne som er involvert forbereder seg og trener med en intensitet som kan være sammenlignbar med tradisjonelle idretter”.

Det viktigste med å slike tilbud er at enkeltindivider får mulighet til å utvikle ferdighetene sine. Det åpner også for at mange som i dag sliter seg gjennom skolehverdagen kan få kjenne på uvurderlig mestringsfølelse, om så i bare ett fag. Unge Venstre mener E-sport inn i skolene også vil bidra til å balansere hobby og skole. På linjene for tradisjonelle sporter gjennomgår man opplæring i treningslære, hvordan trene mest effektivt og balansere livet, i tillegg til opplæring i selve sporten. E-sport krever strategiske og fysiske ferdigheter, samt mye trening.

Å inkludere det i skolen gir muligheten for talenter til å satse, uten at det går på bekostning av skolearbeidet. Det er flott at ungdom som driver tradisjonell sport får muligheten til å utvikle disse ferdighetene, men dagens ordning diskriminerer de som driver med nyere sportsformer. Unge Venstre mener derfor er det på tide å likestille sportene.

Vi sier klart og tydelig ja til et mangfoldig kulturliv, og ja til e-sport som sportsgren samt studietilbud ved både de videregående skolene og videreutdanning.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke