Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Oslo 20160625. Oslo Pride Parade finner sted i forbindelse med Oslo Pride-festival. En hadde malt ansiktet med «homofarger». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 
Hurra for Hamar-pride
Tenk om du var født annerledes, ble endret og plassert i feil kropp, før du selv kunne bestemme.

Tenk om du elsket en person, men ble trakassert fordi personen har samme kjønn som deg. Tenk om du var den personen i bygda som folk mente de kunne omvende fordi din legning er en sykdom som kan kureres.

Mange har det slik i dag. Selv om vi har kommet langt når det gjelder lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og interkjønnpersoners (LHBT+-personer) levekår i Norge er det fortsatt store utfordringer. Denne helga er det Hamar-pride. Hamar Arbeiderparti vil at Hamar skal være den mest LHBTI-vennlige byen i landet. Det skulle bare mangle. Likestilling skal gjelde alle, men det gjør den ikke i dag.

Kampen for LHBT+-personers likestilling må kjempes kontinuerlig og med full styrke. Dessverre hører vi altfor ofte eksempler på at folk opplever hatefulle ytringer på grunn av hvem de er eller hvem de elsker. Tall fra 2017 viser at 10 prosent av befolkningen grøsser ved tanken på homofile menn. «Homo» er fortsatt det oftest brukte skjellsordet i skolegården, viser en undersøkelse av 50 ungdomsskoler og videregående skoler.

Under den rødgrønne regjeringen ble det tatt mange viktige grep for å likestille LHBT+-personer juridisk, og vi fikk styrket vernet mot diskriminering. Blant annet gjennom innføring av felles ekteskapslov, rett til adopsjon, kunstig befruktning for lesbiske, økt diskrimineringsvern for transpersoner og en skjerping av arbeidet mot hatkriminalitet. I tillegg bedret vi blant annet de økonomiske vilkårene for organisasjonene som jobber på feltet, og førte aktiv utenrikspolitikk der likestilling og LHBT+ var en prioritert oppgave.

De siste tre årene har Norge falt på Rainbow Map-undersøkelsen, som rangerer land etter hvor formelt likestilte de er for LHBT+-personer. Norge har de siste årene falt fra en andre- til femteplass gjennom at høyreregjeringen har satt likestilling i revers.

Arbeiderpartiet er likestillingspartiet. I juni fremmet vi i Stortinget ti forslag for å styrke LHBTI+-politikken i Norge.

Diskriminering i arbeidslivet, mobbing i skolen, forskjellsbehandling i helsevesenet og stor forskjell mellom by og land i muligheten til å kunne være åpen er noen av utfordringene LHBT+-personer møter hver dag i Norge. Det er gode eksempler på at LHBT+-politikken må styrkes. Sentralt jobber vi med dette i Stortinget, men det må også jobbes lokalt, i kommunestyret i Hamar. Vi vil ha en ny Likestillings- og mangfoldsplan for Hamar hvis vi vinner valget. Kommunen har ikke hatt en slik siden 2013.

Likestilling kommer ikke av seg selv, heller ikke på dette området. Denne måneden har det vært Pride-festivaler over hele Norge, og denne uka går mange av oss i Pride-paraden i Hamar. For alt vi har oppnådd, og for alt vi skal oppnå.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke