15. sep
 
Husk at du kan gjøre en forskjell

Publisert: 01.jan.2019 12:22
Oppdatert: 01.jan.2019 12:45

Vi må slutte å ødelegge jorda vår med plast og klimagasser. Det er viktig å stoppe dette nå før det får store konsekvenser for de som kommer etter oss. Det har vært snakk om klimaendringer på nyhetene og mange andre steder, men blir det egentlig gjort noe? Her er min mening:

Selvfølgelig er plast veldig praktisk for å oppbevare mat og andre ting. Maten holder seg lengere og det er enkelt å bare skaffe seg en plastpose. Men maten trenger ikke flere lag plast og vi trenger heller ikke alltid plastposer, vi kan jo bruke papirposer. Og har vi brukt noe med plast må vi i hvert fall kaste det på riktig sted som er i søpla og det er ikke ute i naturen! Mange kaster plastsøppel ut i naturen heller enn å putte den i søppelkassa. Når man gjør dette tar vinden med seg søpla ut i havet.

Nå har det faktisk blitt en øy i vannet som er like stor som Europa og den består bare av plast! Det vil også gå utover oss selv hvis vi ikke snart slutter å kaste søppel i naturen. Fisker, fugler og dyr spiser plasten og dør. Vi spiser fisken/ fuglen/ dyret og hvis vi da får i oss plast kan vi bli alvorlig syke. Det å produsere plast forsøpler også en del og fabrikkene slipper ut masse klimagasser som er negative for miljøet. Vi har blitt litt flinkere til å erstatte plast. IKEA har for eksempel begynt med papirposer som virker like bra som plastposer. Jeg synes at man kan ha ett lag med plast rundt mat så den holder lenger, men det er ikke nødvendig med flere. Og jeg sier det en gang til plast skal kastes i søpla ikke naturen.

Vi må huske å ta vare på jorda vår og husk at du kan gjøre en forskjell.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke