16. sep
 
Hva betyr «Dobbeltspor snarest»?

0
Publisert: 10.sep.2016 04:00
Oppdatert: 10.sep.2016 04:00

Vi vet ikke helt hva det er. Er det en lobby-gruppering, en folkeaksjon, undergruppe av et politisk parti? Uansett, «snarest» er i hvert fall et adjektiv. Det forteller noe om hvordan ikke hva. Dermed så stiller det egentlig flere spørsmål enn det gir svar og er et dårlig utgangspunkt for en Folkeaksjon. Kanskje ikke så rart at de er færre enn 50 støttespillere. Det blir veldig vagt; vanskelig å være enig, vanskelig å være uenig.

Den listen inkluderer, overraskende nok, mange politikere og kjente navn. Disse er i praksis blitt sannhetsvitner for en navnløs «redaktør» som deltar i debatten med halvsannheter og ordkløveri. Den gjennomgående tonen er at Jernbaneverket vet best og er allmektig. Leder for fenomenet, Anne Lise Bakken, sier rett ut at vi må akseptere deres innstilling. For de fleste har det vært klart siden vi så sammensetning på styret og støttegruppen at deres mål var å få linjevalg vest gjennom strandsonen i sentrum. Dette må være ubehagelig for folk som lever av sin integritet og troverdighet.

Noen av navnene er spesielt overraskende å finne på en slik liste. Alternativ øst, med stasjon ved Vikingskipet gir bedre muligheter til å utvikle tilbudet på Rørosbanen og frigir store arealer i sentrum av Hamar til byutvikling. Politikere fra kommunene rundt Rørosbanen og enkelte næringslivsledere uttrykker seg åpenbart mot de interessene de i utgangspunktet skal forsvare.

Det er legitimt å mene at alle traséalternativene i Hamar er bra nok, og at hensyn til fremdrift er overordnet. Men er det det disse støttespillerne mener, er de ikke mer nyanserte i en så viktig sak og går det ikke an å ønske seg to ting på en gang? Min oppfordring er følgende avklaring:

Hva mener du er den best jernbaneløsningen for Hamar og Hedmark? Øst, Vest, eller Vet ikke.

Gitt den politiske prosessen og der saken står i dag, hvis du prøver å balansere alle hensyn, hvilket alternativ har din støtte? Øst, Vest eller Vet ikke.

Hedmarking, bonde og miljøverner

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke