Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hva blir samfunnsregnskapet til slutt?

Publisert: 06.apr.2017 14:20
Oppdatert: 06.apr.2017 14:38

I dagens media, på nesten alle hold, er det blitt mantra hos politikere og myndigheter at sentralisering, sammenslåing, urbanisering, reformer etc. er veien å gå. Stordriftfordeler kalles det? Men, hva blir samfunnsregnskapet til slutt?

Det kan ikke underslås at endringer er nødvendige. Men hvis demokratiet svekkes ved at veien fra borger til myndighet blir så lang at man tilslutt føler seg tilsidesatt, må kabalen nødvendigvis bli feil. Urbanisering er gjevt i dag der man vil/må bo i knærne på hverandre, mens, bygdene samtidig tømmes, legges øde og lokaldemokratiet svekkes. Menneskene er kanskje flokkdyr, men gir det bedre livskvalitet?

Norge er et vidstrakt land med god plass, derfor er det et paradoks at bygdene forsvinner under sentraliseringen. Her bør og må man dra mer nytte av verdien å beholde bygdene, tenke innovativt og kreativt, noe det også gjøres. Dog, myndighetene ser ut til ikke å like det, siden de ikke bakker opp disse kreftene bedre, de velger heller den brede vei til tetthet.

Noe av reformene innen politi og helse er nødvendige, men, ikke på bekostning av helse og sikkerhet.

Når lokale politienheter og sykehus blir lagt ned, må mobile enheter som skal erstatte disse enhetene, følges opp med de nødvendige ressursene, slik at tjenestene bibeholdes eller bredes. Logikken er god, men, det hører ikke hjemme noen steder, at man må kjøre milevis hvis anmeldelser og rop om hjelp kommer.

Utenom det som er nevnt, vil urbaniseringen ellers skape større ulikheter i samfunnet, siden det vil bli dyrere å bo, at dette gagner mest de som har god pung? Ja, hva vil samfunnsregnskapet til slutt bli?

I år er det stortingsvalg, så her er det nødvendig å holde tunga rett i munnen, skulle jeg tro!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke