17. sep
 
Hva er ditt bidrag, Erna?

Publisert: 12.jun.2018 15:52
Oppdatert: 12.jun.2018 15:56

I lang tid har vi fått se indisier på at ulvene vi har i landet i dag er «utsatt» eller på annen måte kommet ut i vår norske natur. Det samme skjer i nabolandene. Uansett hva vi tror eller tenker om ulvens gjenoppståelse så venter vi på og se hva som er den virkelige årsaken til utviklingen av dagens populasjon.

I Meld. St. 21 (2015-2016), Innst. 330 S (2015–2016) er det sågar gjennom et vedtak (773) i Stortinget 6. juni 2016 bestemt at regjeringen skal bestille « … en ny uavhengig utredning av den genetiske opprinnelsen til ulvestammen i Norge.»

Fase en ble en gjennomgang av allerede framlagte «funn» fra våre «forskere» og konkludert med at den norske/skandinaviske ulvebestanden i Norge stammer fra immigrasjon fra Finland og vest-Sibir. Hvordan de har ferdes hit sier «forskerne» ingen ting troverdig om.

Men som med alt annet innen rovdyrforvaltningen drøyer KLD i det lengste med et slikt oppdrag. Etter planen vil det tidligst bli iverksatt en .fase to i løpet av september i år, altså mer enn to år etter stortingsvedtak.

I mellomtiden må vi slite med KLD og en statsråd som trenerer alt etter beste evne, og liker helst å fremstå i media med ulvevalper i favnen. Det vil si Elvestuen gjør så godt han kan for å tekkes IUCN med partnere og deres ideologi fremfor oppfølging av Stortingets vedtak til beste for befolkningen som er rammet.

Spørsmålet til statsministeren må bli: Når vil du gripe inn, Erna, og se til at ditt KLD på en forutsigbar måte snarlig følger opp de vedtak som er satt gjennom et bredt forlik i Stortinget?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke