hacklink
18. sep
 
Hva er du redd for, Helge Ryen?

0
Publisert: 24.aug.2015 04:00
Oppdatert: 24.aug.2015 07:09

Etter fire gode år sammen i Komite for barn og unge, har jeg belegg for å si at den politiske enigheten har vært stor, både når det gjelder arbeidet med Strategi og utviklingsplan for barnehagesektoren og med Helhetlig barne- og ungdomspolitikk i Hamar fram mot 2025.

Alle partier ser nødvendigheten av tidlig innsats uansett om det er i barnehage, skole eller det å hjelpe ungdom gjennom ungdomsskole og videregående skole. På ett punkt ser Helge Ryen rødt, det er når det er snakk om private løsninger. Det er mange (11) gode private barnehager i Hamar. Etter hva jeg vet har Helge Ryen selv benyttet seg av en av dem.

Her blir en møtt av kompetent personale, varme og omsorgsfulle personer akkurat som i enhver kommunal barnehage. En får ikke følelse av at her kjøres det med reduserte kostnader for at eierne skal tjene mest mulig. Tvert imot. Det investeres, det males, ny innredning kommer på plass ved foreldresamarbeid, alt gjøres for at barna skal trives, utvikle seg og være trygge. Private barnehager er et godt supplement. Så hvorfor slik motstand mot Høyres forslag om at Lundbo barnehage kan bygges av private?

Så noen ord om Montessoriskolen. Det er ikke mange byer av Hamars størrelse som kun har en privat skole, og den har til og med levd på nåde i mange år. At de har holdt ut! Det sier noe om at foreldre og personale har tro på skolen sin, og det er ikke tvil om at konkurranse på dette området bare er av det gode. Er det ikke snart på tide at Hamar kommune sier klart ifra at Hamar Montessoriskole skal være en del av skoletilbudet i Hamar og at forholdene blir lagt til rette for en skikkelig permanent løsning.

Da får vi det mangfoldet alle politikere gjerne snakker om.

Kandidat for Hamar Høyre

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke