17. sep
 
Hva er et løfte fra Einar Busterud verdt?

Publisert: 14.jun.2019 13:20
Oppdatert: 14.jun.2019 13:21

Einar Busterud avga et løfte under Blæstaddagen (HA 7. juni) at Vien ikke skal bygges ned i hans tid som Hamar-ordfører.

Uttalelsen er ganske oppsiktsvekkende siden han under behandlingen av kommuneplanens arealdel i fjor gikk inn for å bygge ned 110 dekar på Vien. Busterud fikk flertall for sitt forslag, men heldigvis ble forsøket på å bygge ned god matjord stoppet av Fylkesmannen. Det er derfor grunn til å anta at Busterud ikke er spesielt opptatt av å verne matjorda på Vien, men at han er nødt til å følge opp et standpunkt som er påtvunget ham av Fylkesmannen for flere år framover.

Å bryte løfter er ikke noe nytt for Busterud. Da By og Bygdelista la fram sitt program for fire år siden gikk lista inn for å vente med å ta standpunkt i jernbanesaken til utredningene forelå.

Men det hadde ikke Busterud tid til å vente på. Han gikk inn for øst og brøt med det partiprogrammet for inneværende valgperiode før perioden i det hele tatt hadde begynt.

Det brytes mange valgløfter, men jeg har til gode å høre om at det har skjedd før programperioden på fire år har begynt å virke. Mon tro om ikke Busterud med dette kan utropes til en uoffisiell norgesmester i raske løftebrudd.

Hans hyppige linjeskift i sykehussaken bygger bare opp om inntrykket av en kar som hopper hit og snart dit.

Han minner meg i så måte om Danmarks tidligere statsminister Jens Otto Krag som etter et skifte av standpunkt uttalte: - Man haver et standpunkt indtil man tager et nyt.

Krag ble av mange etter det kalt opportunismens yppersteprest.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke