Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Fremskrittspartiet: Leder Siv Jensen under middagen på Frps landsmøte lørdag.
 
Hva er galt med sosialdemokratiske verdier?
«Jævla sosialister»: Fra mitt ståsted ser jeg at mye går den veien høna sparker.

Publisert: 07.mai.2019 12:31
Oppdatert: 07.mai.2019 21:55

Hva galt er det med de sosialdemokratiske verdiene? I min enfoldighet må jeg stille ovennevnte spørsmål, siden Frp-lederen på partiets landsmøtemiddag sist helg slynget ut at «vi skal knuse disse jævla sosialistene».

Her må jeg tro at Arbeiderpartiet som et sosialt demokratisk parti, er blant de jævla sosialistene.

Hva galt har Arbeiderpartiet gjort som har bygget opp landet, basert på sosialdemokratiske verdier og skapt den velferd vi er inne i dag?

Jeg skulle ikke bli forundret over om Siv Jensen og mange av hennes partivenner har foreldre og besteforeldre som har vært bidragsytere til denne velferden og derved skapt et bedre liv for dem.

På denne bakgrunn synes jeg at Fremskrittspartiet og mange på høyresiden må være takknemlige og ydmyke i så henseende. At dette er et bevisst spill, tross unnskyldningen etterpå, sier magefølelsen at det er.

At høyresiden mener at Norge vil bli et enda bedre samfunn med deres idealisme basert individets frihet til å bestemme sitt eget liv, er en sak for seg. Ingen tvil at landet vårt er et godt land å leve i, med god levestandard, sterk økonomi, lav arbeidsledighet og vice versa.

Men, dessverre, vi ser nå et sterkt klasseskille, der de rike og ressurssterke høster de største godene. Det er ingen tvil om at dagens regjering er for disse kreftene, noe også statsbudsjettet viser.

Fra mitt ståsted, døve og hørselshemmede, ser jeg at mye går den veien høna sparker. Sammen med andre funksjonshemmede må man mer og mer kjempe for sine rettigheter, nedfelt i Norges lover og i FN-konvensjonen, dette på tross av hva myndighetene har lovet og lover, at alle skal inkluderes. Man skulle tro at vi skulle ha kommet videre i å skape et bedre inkluderende liv for alle, enn for noen generasjoner tidligere, i et land som egentlig flommer av gull og grønne skoger.

Et døvt/hørselssvekket barn har allerede i dag fra fødselen av kommet i bakleksa, på grunn av at premissene for å få et godt inkluderende liv i samfunnet, ikke er deres. Inkluderingen tilsier at barnet skal få den oppfølging og tilretteleggelse, gjennom oppvekst, skole og utdannelse til å komme ut i arbeidslivet og derved få eget utkomme til å leve sitt eget liv. Det har man ikke klart, med det følge at mange lever i et ingenmannsland, bundet til NAV-systemet, sliter med å finne seg til rette i samfunnet med de følger det får, psykiske problemer blant annet.

Dessuten taper næringslivet her dessverre gode krefter, og den ledigheten myndighetene skryter av er misvisende. I tillegg er døves morsmål, tegnspråket, ikke fullt anerkjent av myndighetene.

Med andre ord, totalt sett, verden vil bedras.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke