hacklink
17. sep
Byutvikling: Nærheten til Mjøse er herlighetsverdi.
 
Hva er god byutvikling? Viktig spørsmål å stille
Hamar kommune arbeider nå med ny kommuneplan. Kommuneplanen er veikartet for Hamars videre utvikling, og vi håper at Hamars innbyggere griper muligheten til å si sin mening når planen sendes ut på høring om ikke lenge.

Publisert: 10.mai.2017 22:28
Oppdatert: 10.mai.2017 23:16

Innbyggernes engasjement er avgjørende for et velfungerende lokaldemokrati, derfor har vi også tidlig i prosessen gjennomført ulike medvirkningstiltak.

Marte Goplen, en av Hamars innbyggere, stiller mange viktige spørsmål vedrørende byutvikling i et debattinnlegg 10. mai. Hun har mange kloke refleksjoner knyttet til hvilken by Hamar skal være og hvilke kvaliteter kommunen skal kjennetegnes av. Dette er blant de viktigste spørsmålene vi stiller når vi utformer den nye kommuneplanen.

Som jeg skrev i en kronikk 4. april, må Hamar etter min vurdering satse på variert nærings- og boligutbygging og sikre en variasjon i boligtilbudet, med både leiligheter, rekke-/kjedehus og eneboliger. Det er viktig for å møte etterspørselen etter boliger, og for å sikre den veksten som er nødvendig.

Dersom vi skal oppfylle Hamars visjon om å bli Innlandets urbane hjerte, må vi legge bedre til rette for de som ønsker å investere i Hamar - og vi må frigjøre arealer for utvikling. Arealet på Ankerskogen videregående skole er et viktig og sentralt utbyggingsområde i Hamar, og det vil selvsagt bli høringsprosesser knyttet til denne utbyggingen – også om hvor tett og høyt det bør bygges, og om hvordan vi kan få til gode miljø og klimaløsninger i et så sentralt og viktig prosjekt.

Som Marte Goplen, mener også jeg at nærhet til grønn og frodig natur er en av Hamars store fordeler. Vi har mange og attraktive områder for naturopplevelser og aktivitet i Hamar, og Mjøsa og Hedmarksvidda er storslagne rekreasjonsområder. Vår kanskje fremste såkalte herlighetsverdi er nærheten til Mjøsa, og jeg mener det blir viktig for oss å utvikle og løfte fram Mjøsa og vannet som en kvalitet for byen i enda større grad framover.

Vårt mål er at enda flere gjør som Goplen, både å velge Hamar som bosted og engasjere seg i den videre utviklingen av lokalsamfunnet. Engasjement, diskusjon og deltakelse er helt sentrale elementer i et demokrati. Jeg håper vi får høre mange og tydelige stemmer når kommuneplanen, som har et perspektiv fram til 2030, sendes ut på høring til høsten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke