Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hva har Frp bidratt med i regjeringen?
Noen punkter det er greit og vite at Frp i regjering sterkt har bidratt til.

0
Publisert: 20.apr.2015 04:00
Oppdatert: 20.apr.2015 07:15

MENINGER

Helsekøene er redusert med 10.000 pasienter og sykehusenes økonomi er styrket med 2,7 milliarder kroner. Regjeringen har også bedt helseregionene ta i bruk ledig kapasitet hos private. Denne satsingen som er gjort er viktig slik at pasienters trygghet og valgfrihet ivaretas med kortest mulig ventetid.

Det jobbes med rettighetsfesting av eldreomsorg og forsøksordning med statlig finansiering av eldreomsorgen. Dette med forsøksordning av eldreomsorg bør flere kommuner se på og søke på, blant annet Ringsaker kommune. Det må da være fordelaktig å kunne søke og eventuelt bli med på en slik forsøksordning ikke minst grunnet det kostnadsmessige for kommunen og hvor det ikke er kommunens økonomi som skal være avgjørende for hvor god eldreomsorgen skal være.

Samferdselsbevilgningene er økt med over sju milliarder kroner hvor man for første gang på flere tiår reduserer vedlikeholdsetterslepet. Vedlikeholdsetterslepet innen samferdsel er helt enormt. Ellers så er det opprettet infrastrukturfond med 70 milliarder kroner i kapital. Disse tiltakene gjør at vi raskere kan få bygget ut flere veier også innenfor vårt fylke, slik som riksvei 2 og 3, og ikke minst E6 fram til Mjøsbrua.

Ellers så vil jeg bare nevne den store satsingen på jernbane i vårt land, som vi har fått gleden av på strekket fra Espa mot Minnesund i vårt fylke også, og etter hvert som vi blir enige om traseer så blir banen utbygd til Hamar og videre til Brumunddal og fram til Moelv.

Det er lansert politireform hvor det å øke nærheten til politiet og sikre mer synlig politi for der folk flest bor. Det kan da ved første tanke virke rart at man da legger ned for eksempel politikontoret i Moelv, og dette isolert sett så kan man være enig i det. Tenker man etter på hva som er mest hensiktsmessig med å ha politi jobbene på et kontor i stedet for tilgjengelig på gaten så er svaret enkelt for meg. Det er meget tvilsomt om de fleste kriminelle handlinger kommer til å foregå på dette kontoret, og det vil være langt mer riktig prioritering å ha vedkommende synlig i Moelvs gater og ikke minst som en preventiv virkning for ulovlige handlinger.

Ellers så er politiet styrket med ca. 720 stillinger de to siste årene. Målet er å ha to politifolk pr. 1.000 innbyggere. Når denne regjeringen tok over var det 1,5 mot dagens ca 1,8 politimann/kvinne pr. 1000. Minner også om at under den forrige regjering så gikk antallet ned fra 1,7 til 1,5 i deres regjeringsår. Kan ikke si det var satsing for å opprettholde lov og orden. Det er blitt opprettet 300 soningsplasser for å få ned soningskøene og påtalemyndighetene er styrket for å få ned behandlingstiden av saker og sette kriminelle i fengsel.

Det er forenklet krav til nye leiligheter som kan redusere prisen opp til 400.000 kroner. Plan- og bygningsloven er forenklet. Arveavgiften er fjernet, og redusert bilavgifter som for eksempel omregistreringsavgift. Som eksempel har biler med omregistrering som før kostet 5.000 kroner blitt redusert til 3.500 kroner. Er fjernet en rekke skjemaer innenfor det offentlige, og ikke minst innenfor Nav hvor også saksbehandlingstiden er blitt redusert.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke