Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
JESUS: Tegning på et egg i en konkurranse arrangert på Norsk Folkemuseum tidligere i år.
 
Hva hvis Jesus hadde hatt Downs?

Publisert: 19.des.2018 14:57
Oppdatert: 19.des.2018 15:16

Tenk deg tanken: Et barn blir født i Betlehem, og barnet viser seg å ha et kromosom for mye, altså det som er betegnende for personer som vi best kjenner som mennesker med Downs syndrom.

Hadde vi da noen gang hørt om Jesus? Hadde vi da kunnet åpne berget av presanger 24. desember hvert år? Hadde vi i det hele tatt hatt noe som heter kristendom?

I dagens samfunn, hvor det debatteres utvidelse av grensen for når man kan foreta en abort, er dette en besnærende tanke.

Jeg synes folk gjerne kan ta seg tid til å reflektere rundt dette, når julefreden nå er i ferd med å senke seg, og man endelig får litt etterlengtet pusterom fra julens mas og kjas, og kan «dra krakken bortåt glaset, og puste på ei stund».

Hva slags samfunn ønsker vi oss? Hvilket menneskeverd vil vi være bekjent av å ha? Vil vi ha et inkluderende samfunn, eller et sorteringssamfunn, hvor mennesker blir bedømt og risikerer å bli funnet overflødige, og behandlet deretter?

Uansett ønsker jeg alle en riktig God Jul og et riktig godt nytt år, med et håp om at vi i det nye året kan være litt snillere med hverandre, bli litt flinkere til å ta vare på hverandre, spesielt de som faller utenfor, og jeg ønsker at folk gjerne kan gå på besøk til naboen som bor vegg i vegg, og som man kanskje ikke har tatt seg bryet med å hilse på.

Det skal så lite til for å gjøre en forskjell.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke