hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Hva koster en sykehjems- plass?

Publisert: 30.apr.2018 12:04
Oppdatert: 30.apr.2018 12:39

Norske kommuner kan kreve inn egenandel tilsvarende det det koster å drive en sykehjemsplass. Det er interessant å se hva Aftenposten fant ut om dette i 2015. De fant blant annet ut at prisene sprikte i alle retninger, og at det var ingen sammenheng mellom kvalitet og pris i de forskjellige kommunene.

Det kunne være høy pris å betale trass i at en hadde folk på dobbeltrom og dårlig med fysioterapitimer pr. beboer. Blant de fem største kommunene var det i Bergen prisen på sykehjemsplassen var rimeligst. Maksprisen der var 33.000 kroner i måneden. Det var bare halvparten av det en kunne risikere i Oslo. Folk med vanlig inntekt betaler vanligvis mye mindre enn kostpris og de fastsatte maksprisene. Gratisplasser gis beboere med svært lav inntekt, eller som har forsørgelsesansvar eller hjemmeboende ektefelle.

I Ringsaker kommune er maksprisen, omtrentlig, noe over en million kr. pr år for sykehjem, og noe under dette for aldershjem. Omtrentlig regnet av meg, kan det bli ca. 45.000 for måneden, hvilket en må tro ikke blir aktuelt for noen her å betale. I kommunens budsjett for omsorg, skriver de at det er sykehjemmene de har størst inntekt på når det gjelder de forskjellige omsorgstiltakene.

Da må en tro at pasientene har god betalingsevne her i Ringsaker. Hvordan standarden er sammenlignet med nabokommunene når det gjelder enerom, legedekning og fysioterapi pr. beboer, kunne vært interessant å vite litt om.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke