Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Hva leverer Fremskrittspartiet, Johnsen?
Tenk at mitt lille, litt ironiske leserinnlegg «fullt av vås og faktafeil» fra en småbruker i Vestbygda skulle komme til å utløse oppmerksomhet fra Tor Andrè Johnsen fra selveste Løvebakken.

Publisert: 04.aug.2016 04:01
Oppdatert: 04.aug.2016 08:58

Det satte jeg pris på, og du skal ha anerkjennelse for ditt engasjement i saker her på Hedmarken, selv om jeg stort sett er uenig med deg. Jeg er ikke medlem i «Fremskrittspartiets venner».

I leserinnlegg skal man begrense seg. Et innlegg på ca 130 ord blir lite utdypende og du legger inn en del forutsetninger som ikke står i mitt innlegg. Derfor har jeg en god anledning til å utdype mine synspunkter.

LES OGSÅ: Frp leverer - fra en 1. til en 7. plass

Du husker sikkert like godt som meg hvordan Siv Jensen i beste sendetid på NRK proklamerte at med Fremskrittspartiet i regjering skulle bommene bort, og vi kunne bare kjøre gjennom uten å betale. Vi har erfart noe annet. Ja, vi har fått veier – det leverer Frp. Finansiert av bompenger og oljepenger over statsbudsjettet. Jeg kan leve godt med bompengene. Men jeg er av de heldige som kan tåle slike utgifter uten å måtte forsake noe. Men det er mange i dette samfunnet som opplever denne ekstraskatten som ei byrde som begrenser handlefrihet og livskvalitet, og som alltid er det disse menneskene som rammes hardest.

Og mitt anliggende med å løfte fram dette er at vi bygger motorveier for å ta unna en stadig økende trafikk, samtidig som vi vet (kanskje bortsett fra Frp) at vi av klimahensyn må redusere trafikken og få ned utslippene. Det vi ikke trenger nå, Johnsen, er mer motorveger og mer trafikk.

Hva er forresten Fremskrittspartiets klimapolitikk for tiden? Er klimaendringene menneskeskapt, eller tar 95 prosent av klimaforskerne feil? Jeg har blitt beskyldt for lettvint omgang med fakta av Frp. Det oppleves litt underlig.

Hvem nyter godt av regjeringens skattelettelser? Finansministeren sa at alle får mindre skatt. En lettelse i formueskatt på en promille, gir en millionær 1.000 kroner mindre i skatt. En milliardær (hvilket vi får flere og flere av), får 1.000.000 kroner mindre i skatt. Og de som ikke har formue, får ingenting. Og arveavgiften er borte. Det gjelder alle. Og hvem tjener mest på det? Selvfølgelig de som arver mest. De som ikke arver noe, får ingenting. Frps politikk gjør at de rike får utrolig mye mer. Mens forskjellene øker. Sist jeg hørte tall om dette, var forskjellene mellom de rikeste og de fattigste i Norge tilbake på samme nivå som før 1920.

Og hvor skal de som har mye gjøre av pengene sine? Bankene gir nesten ingen renter. Boliger derimot gir god avkastning. Du må gjerne si jeg avslører min kunnskapsmangel, men din forklaring forandrer ikke dette, Johnsen. De unge og ubemidlede skyves ut av markedet.

I stedet for å tilgodese de rikeste med skatteletter, tenk om middelklassen og de fattigste kunne fått disse pengene. De ville handlet og satt fart i økonomien i langt større grad enn de rikeste gjør, som har mer enn nok fra før.

Når det gjelder migranter, overtolker du det jeg sier. Jeg sier livet til de som er her har blitt vanskeligere med innskjerping av familieforening og forlenget oppholdstid for mindreårige for å få varig opphold. Allikevel har du rett. Jeg er ikke stolt av at vi har den strengeste asylpolitikken. Jeg er ikke stolt av hundretusener av syrere på grensa mot Tyrkia.

De har mistet alt de har bak seg og alt håp foran seg. De ber om vår hjelp og en ny start i livet. Vi har plass, vi har penger, men våre harde hjerter hindrer oss. For vi vil ha velferdsgodene våre for oss selv. Jeg innhentes stadig av tanken, det kunne vært oss.

Politikk styres av følelser og verdier. I mindre grad av kunnskaper. Vi lever i en globalisert verden. Skal det ha noen mening må vår solidaritet også strekke seg utover landets grenser og inn i framtiden til generasjonene etter oss.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke