Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hva med flomsikring?

Publisert: 30.okt.2018 14:20
Oppdatert: 30.okt.2018 15:29

Den selvoppnevnte kulvertgjengen skriver et innlegg i HA med overskriften «Kulverten ikke en mur 6-7 meter over bakken», hvor de henviser til at begrepet «mur» er brukt om kulverten i andres leserinnlegg.

Begrepet «mur» har flere brukt, men vi har ikke sett noen operere med slike høyder. Det hadde vært fint om det kunne dokumenteres hvor slike opplysninger kommer fra. Hvis ikke, blir dette å betegne som fake news med en overskrift som er svært villedende for debatten.

De skriver ellers: «BN er redd for at en ytterligere senket kulvert kan bli dyrt, siden prisen øker når dybden økes. Vår mening er at en så dyp kulvert blir enklere å videreføre som tunell under byen siden en dyp tunell ikke så lett kommer i konflikt med bebyggelsen over.»

De må gjerne ha sin mening om dette, men de fleste vil nok være sterkt uenig. Jo dypere man graver, jo større blir kostnadene.

Selv har vi bestrebet oss på å basere våre innlegg på fakta.

Senest 16. august skrev vi i HA:

«Vi forventer også at alle illustrasjoner også viser nødvendig flomsikring på utsiden av dobbeltsporet samt de sikkerhetsgjerder som er påkrevet. Det hjelper lite å senke sporene i Hamarbukta når flomsikringen på utsiden må ha den samme høyden, om lag 128 meter over havet. I tillegg kommer sikkerhetsgjerde på et par meter. Selv med delvis glass i stedet for flettverksgjerde, vil dette være svært begrensende for siktforholdene fra Strandgaten og ut i Mjøsa.

Strandgaten ligger, ifølge kommunens tekniske etat, på ca 127 meter over havet. Dette betyr at det, uansett løsning, vil være en visuell barriere om lag 3 meter høyere enn Strandgatens nivå. Dette må fremgå på alle aktuelle illustrasjoner.»

Kulvertgjengens leserinnlegg avsluttes med: « Kan vi ønske oss noe mer?». Vi kunne ønsket oss at disse herrer også beskrev flomsikringen i sine kreative løsninger. Uansett sporhøyder kommer vi ikke utenom en flomsikring på om lag 128 moh, og det er som tidligere nevnt om lag en meter over dagens Strandgate-nivå.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke