16. sep
 
Hva med økonomien?
Mye er bra i Ringsaker, men ...

Publisert: 08.jul.2015 04:00
Oppdatert: 08.jul.2015 08:32

Ser i Hamar Arbeiderblad 4. juli at Ringsaker Arbeiderparti er ute med kraftig «sjølskryt» om sin egen fortreffelighet og ekstreme dyktighet til å lede vår kommune.

Ja, mye er bra i Ringsaker. Til tross for store nedleggelser av bedrifter har det private næringsliv greid å etablere mange nye arbeidsplasser i vår kommune, og jeg tror også at administrasjonen i kommunen er flink til å møte nyetableringer på en god og positiv måte.

Men i det samme intervjuet å påstå (hvis Ane Holmlund har referert korrekt) at kommunen har som det ble sagt: « En solid kommuneøkonomi».

Mange av oss er selvsagt klar over at det nærmer seg raskt et kommunevalg, og at det derfor (som vanlig) vil fly masse store ord fra diverse Ap-munner i tiden som kommer frem til valget i høst.

Men dette med solid økonomi synes jeg er en hån mot mange av oss som år etter år mottar regninger på tusenvis av kroner for at kommunen i flere år har brukt penger de ikke har.

Vi blir lei av å høre sytinga til herr Strand hvert år når budsjettet skal vedtas, at mange millioner mangler. Da er det helt stille under valgkampen og så kommer økningen i eiendomsskatten som en «hyggelig» overraskelse etterpå.

Det går ikke an å skryte av god kommuneøkonomi, når salderingsposten hos kommunens ledelse er å sende ei kjemperegning til huseierne. Vi som har hus er drittleie av å være en slik regnskapspost.

Men igjen: Mye bra i Ringsaker! Men ikke skryt av kommunens «gode» økonomi.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke