Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hva sa du? Hæ?

Publisert: 30.mai.2018 15:41
Oppdatert: 30.mai.2018 15:44

Bruker du disse replikkene ofte, er du høyst sannsynlig hørselssvekket. I sakens natur er risikoen for hørselstap større jo eldre du blir. I verste fall kan denne svekkelsen få drastiske konsekvenser. Deltakelse i yrkeslivet blir stadig vanskeligere, og det sosiale livet blir stadig verre å takle.

Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) har nå satt fram et krav til politikerne om hørselstesting av alle over 60 år. Forbundet mener at dette er et enkelt og rimelig tiltak som vil gi gode helseeffekter både for den enkelte og for samfunnet.

Foreløpig har ikke forslaget fått gehør hos våre myndigheter. Sjøl om den varslede eldrebølgen vil kreve store ressurser, ser det ikke ut til at regjeringen har tatt konsekvensen av dette i sine helse- og oppfølgingsplaner. I dagens eldrereform med det ambisiøse målet «Leve hele livet» er ikke hørselstap nevnt en eneste gang.

Ringsaker Pensjonistparti støtter HLFs krav om en enkel tilgang for hørselstesting for de over 60 år som føler behov for dette.

Vi er enig i HLFs argumenter at en nasjonal satsing på hørselstesting vil være en billig investering for samfunnet. Forbundet underbygger dette med at innen to år vil en million nordmenn være hørselshemmet.

Ringsaker pensjonistparti retter med dette oppmerksomheten mot tiltaket som HLF setter i verk i juni. Da kan du få testet hørselen i Moelv sentrum 8. juni, og i Brumunddal sentrum 9. juni. Trøsten for alle som sliter med dårlig hørsel og ennå ikke fått testet seg, er at dagens hjelpemidler er svært gode.

Ringsaker Pensjonistparti støtter HLFs gode tiltak og anbefaler denne testen. Og et stort oppmøte vil utvilsomt signalisere at regjeringen ikke lenger kan overse dette problemet som stadig rammer flere og flere.

Ringsaker pensjonistparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke