Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Hva sier tallene?
Hamar er et godt sted å bo! Det viser nasjonale undersøkelser og egne trivselsundersøkelser.

0
Publisert: 06.mai.2015 04:00
Oppdatert: 06.mai.2015 07:09

MENINGER

I 2014 rykket Hamar kommune opp til å være landets 8. beste på skole, 13. beste på næringsutvikling og 9. beste på kultur. Hamar passerer 30.000 innbyggere i løpet av våren. I fjor ble det opprettet 279 nye arbeidsplasser.

Hamar er blant de beste i landet på fagutdannede i barnehage, skole og sfo. Barnehagene har så å si løpende inntak. Kommunen er i front på omsorgsteknologi. Sykehjemmene i Hamar har brukervennlige bygninger med godt vedlikehold. Nå bygges 42 institusjonsplasser med heltidsomsorg på Finsal. Skoler og barnehager er i hovedsak velholdte, og det er planer for utbedring og nybygg. Felles trivselstiltak som Stortorget, Kulturhuset, Vestre torg og Ankerskogen understreker vårt hovedpoeng; Hamar er et godt sted å bo.

Svartmaling og «skylde-på-leker» er lite konstruktivt og lite framtidsrettet. Siste uken i april hadde BBLs ordførerkandidat, Einar Busterud, et innlegg i lokalavisene der det ser ut som Hamar står på kanten av stupet. Høyres ordførerkandidat, Knut Fangberget, tiljubler denne beskrivelsen. Nylig brukte Høyre og BBL samme retorikk på et åpent møte om økonomi: «Ute av kontroll!» «Ingen styring!»

Vi viser til vårt første avsnitt: En kommune med så gode offentlige tjenester og høy trivsel, har både styring og kontroll. Hamar kommunes økonomi under Busterud var mer sammensatt enn det glansbildet han selv tegner. Det viser både regnskap og årsmeldinger fra den siste perioden Busterud var ordfører, 2007 til 2011. Alle kan lett finne fram til dokumentasjonen på kommunes hjemmesider.

Rådmannen skrev allerede i årsmeldingen for 2008: «Økonomiplanen for 2009-2012 er meget stram og det må gjøres tiltak for å opprettholde balanse. I tillegg kommer politiske prioriteringer av investeringsprosjekter, som skaper betydelige utfordringer utover vedtatt plan».

Vi har tillit til folks alminnelige fornuft og vurderingsevne når de ser hvordan Busterud gang på gang nekter for at hans investeringer ikke førte til økte driftsutgifter. Alle som har kjøpt et hus, vet at prisen på huset avgjør størrelsen på månedlige utgifter. Kommunens investeringer har gitt økte utgifter på 50 millioner kroner i året (renter og avdrag) i mange årtier framover.

Vi tar ansvar for at Hamar kommune går i balanse framover. Administrasjonen med rådmannen i spissen har nå snudd steiner, funnet lekkasjer og påvist mange områder hvor økonomien kan strammes inn.

Kanskje må kommunen levere reduserte tjenester på noen områder, men dette skal være et resultat av politiske bevisste valg, fattet i åpne prosesser og i samarbeid med de ansatte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke