Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Klimabrølet: Folk over hele landet brølte for klimaet.Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix
 
Hva skal man velge når klimatrusselen er så overhengende?

Publisert: 05.sep.2019 14:40
Oppdatert: 05.sep.2019 23:22

Vi som er godt voksne, har kanskje lett for å smile av slike ungdomspåfunn, som å brøle for et bedre klima.

Ungdommen har kanskje forstått at for å ivareta klimaet nytter det ikke om man skriver under på 100 Paris-avtaler. Det gjør intet for å bedre klimaet. Nei, da må myndighetene vedta noen upopulære tiltak. Som for eksempel bilfrie helger, subsidiere togbilletter om en familie på fire voksne ønsker seg en Oslo-tur. Det koster en formue, og da er det mye å spare ved å kjøre privatbil. Redusere motorveifremdriften som benytter mange store anleggsmaskiner som bruker mye drivstoff og produserer masse klimaskadelige gasser. Idrettskonkurranser arrangert på riktig årstid, for eksempel skikonkurranser på naturlig snøføre. Snøproduksjon og kunstig islegging og lysløypebelysning som lyser hele døgnet sluker mye strøm, som i neste fase må erstattes med fossilkraft fra England eller kontinentet. Mange vil sikkert si «Nei dette var stusslige forslag». Jo, jeg kan være enig i det, men hva skal man velge når klimatrusselen er så overhengende?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke