hacklink
18. sep
 
Hva skal Setvik svare?
Jernbanedebatten i Hamar

Publisert: 15.sep.2016 04:00
Oppdatert: 15.sep.2016 09:56

Hva i all verden skal Sverre Setvik svare? Kommentar til Erik Kristiansen i HA 10. september.

Setvik kan bare enkelt svare på spørsmålet han ble stilt. Det kjøres jo store prosjekter over det ganske land hele tiden. I større prosjekter er det normalt å nedsette en styringsgruppe. En styringsgruppes rolle er blant annet å være beslutningstaker. De møtes jevnlig gjennom prosjektets levetid og i hvert fall når de nedsatte milepælene i prosjektet nås.

LES OGSÅ: Jernbaneverket svarer på fem spørsmål

Hvem som sitter i styringsgruppen er vanligvis representanter fra de som blir berørt av prosjektet, hvem som finansierer det, de som skal utføre oppgavene og ellers hvem bedriften ser bør sitte i denne. Det besluttes også ved inngangen av prosjektet hvilken rolle og beslutningsmyndighet en slik gruppe skal ha. Det er ikke vanlig at en slik styringsgruppe er hemmelig.

Så kan det sikkert motsvares at dette er et internt anliggende i Jernbaneverket men det gjør ikke at sluttbrukeren av prosjektet, representert ved Smebye i dette tilfellet, ikke ønsker å vite hvem som sitter i styringsgruppen. For det er helt vanlig at de som berøres av et prosjekt vet hvem som gjør beslutninger på vegne av dem.

I en bedrift er vanligvis styringsgruppens representanter og de som blir berørt innenfor samme organisasjon. Det er ikke tilfelle her og det er det som kompliserer det hele. Sluttbrukerne er Hamars innbyggere og styringsgruppen sitter hos jernbaneverket. Men for et prosjekt i denne størrelsesorden og med denne kompleksiteten burde dette være åpen informasjon nettopp fordi det ikke skal settes spørsmålstegn ved prosjektets redelighet. Dersom jernbaneverket mener at jeg ikke trenger å vite dette så er vel det mer beklagelig enn at Smebye stiller spørsmålet.

I alle fall burde Hamar kommune, som jobber på vegne av meg, ha innsyn i dette. Det bør de ha uten å be om det. Så kan Setvik enten svare Smebye på spørsmålet eller si at at han har informert Hamar kommune om det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke