17. sep
jernbane: Stasjonsbygningen i Hamar.Foto: Trond Lillebo
 
Hva skal stasjonsbygningen brukes til?

Publisert: 03.okt.2016 09:07
Oppdatert: 03.okt.2016 10:42

Vi har den siste tiden lest mange innlegg i HA fra en gruppe som ønsker å flytte stasjonsområdet østover. De har argumentert for løsningen med endring av svingradius, flytting av sporvekslere og plattformer. Dette, til tross for at Jernbaneverket (JBV) flere ganger har sagt at de ikke ønsker å fravike de spesifikasjoner som gjelder og som de har forholdt seg til. Hensikten med forslagene har vært å senke kulverten i Hamarbukta.

LES OGSÅ: Om sentrumsnær jernbanestasjon

Vi sitter imidlertid med følgende spørsmål: Har det noen hensikt å senke kulverten litt, når det likevel skal bygges høye hus mellom Strandgaten og kulverten? Utsikten til Mjøsa blir jo uansett meget sterkt redusert.

Hva skal stasjonsbygningen brukes til når plattformer er flyttet flere hundre meter nærmere Stangebrua? Blir den ikke liggende i «ødeland» i forhold til de reisende? I dag er jo selve bygningen bare kiosk, venterom og plass for billettautomater. Skal plattformene flyttes så langt, må det jo bygges nytt venterom ved de nye plattformene.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke