17. sep
AP-DEBATT: Innsenderen har mange spørsmål om Ap etter å ha lest intervjuet med Anita Ihle Steen.
 
Hva skiller Ap fra de andre partiene?
AP-DEBATTEN: Klarer Ap å finne de sakene som føles viktige for folk?

Publisert: 10.jul.2018 12:54
Oppdatert: 11.jul.2018 09:25

Mandag, 2.juli.2018.

• Jeg henter min HA, og møter et bilde av leder av Hedmark AP, Anita Ihle Steen på side 1, der hun siteres på utsagn om at AP må bli mer folkelig. På side 2 følger et intervju og på side 3, enda et stort bilde av henne. Jeg leser at hun tror på å legge bort interne stridigheter og være mer opptatt av saker som folk er opptatt av. Intervjueren peker på Giskesaken som årsak til partiets fall. (Rart at den også feller sosialdemokratene i flere andre land.) Ihle Steens løsning er å få fram de gode sakene:

Gode fellesskapsløsninger som barnehager, skole, pleie og omsorg.

Fokus på samfunnsutvikling, landbruk og næring.

Legge til rette for gode arenaer for folk.

Godt humør er viktig.

Er dette de gode sakene? Er de egnet for å fortelle oss på hvilke områder Ap skiller seg ut fra de andre partiene? Her er intet om organiseringen av arbeidslivet, om velferdsprofitører, priser på strøm og drivstoff som har skutt i været under nåværende regjering, Acer-saken, etablering av amerikanske militærbaser i Norge, innvandringspolitikken, norsk deltagelse i kriger mot andre land, jernbanepolititkk, skattepolitikk, bekjempelse av kriminalitét, eiendomsretten til våre naturressurser o.s.v.

Jeg påstår at folk er opptatt av disse sakene. Noen vil nikke til utvikling av gode arenaer, men vi vet jo ikke hvilke. Mange unge ønsker seg egen bolig når tiden er inne til det. Har AP lagt til rette for dette? De gjorde det på 1950-60-tallet, og da gjorde de det skikkelig.

Da Frp ble regjeringsparti snakket de et språk som folk forsto. De uttrykte blant annet forargelse over politiet og rettsvesenet, og påpekte at forbrytere ikke ble stanset. Det skulle det bli orden på når de fikk ansvaret, Dette budskapet gikk hjem hos folk, men det hele var dessverre en stor bløff som så mye annet fra den kanten. Etter at de har styrt justisdepartementet i mange år florerer kriminaliteten som aldri før. Ferdig utredede saker ligger på vent og strafferabatten for kjeltringer som er hektet, øker. Bruk av vold i sivilsamfunnet, ofte med våpen, er nå dagligdags i Norge. Ellers kommer det en jevn strøm av meldinger om narkoomsetning i stor stil, gjengoppgjør, råkjøring med motorkjøretøyer – med og uten dop -, svindel og annen økonomisk kriminalitet, datakriminalitet, miljøkriminalitet, tyveri, hærverk o.s.v.

Ihle Steen nevner «fokus på samfunnsutvikling» som viktig politisk sak.

Det kan jeg støtte, men det er så rundt formulert at det er vanskelig å forholde seg til. Oppfordringen fra meg blir derfor at den politiske debatten i Hedmark AP og andre steder må være så konkret at den ikke drukner i ull-

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke