17. sep
 
Hva skjer ’a?
Flyktningdebatten.

Publisert: 18.mar.2016 04:00
Oppdatert: 18.mar.2016 09:57

Nå må vi nordmenn se til å få opp øynene for hva som skjer rundt oss! Tusenvis av flyktninger er på flukt i Europa. Dette er mennesker; voksne og barn, som er redde, sultne og tørste. De flykter fra krig og fattigdom i hjemlandet.

Mange finner veien til Norge i et forsøk på å få et nytt og bedre liv. De har kjøpt billett av kyniske menneskesmuglere og seilt på havet i dagevis på let etter en trygg havn. Mange dør underveis i fluktforsøket.

Men hvordan blir de møtt når de endelig kommer til landet vårt?

Står vi der klare med mat, drikke, tepper og klær. Nei da, det gjør vi som regel ikke! Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug gjør alt hun kan for å holde dem utestengt. Mange sendes for eksempel tilbake til Russland uten at asylsøknaden deres har fått en skikkelig behandling. Dette synes jeg er en respektløs måte å behandle andre mennesker på! Tenk deg fortvilelsen de opplever, tenk på barna som har gått i dagevis uten mat.

Når vi sammenligner hvordan disse menneskene blir behandlet med måten Norge behandler opprinnelige norske nordmenn er det stor forskjell. Ta det som skjedde på Utøya for eksempel. Da sto hele Norge parat til å ta seg av de traumatiserte ungdommene. De ble prioritert i helsevesenet og alle gjorde alt de kunne for å prøve å hjelpe dem. Tenk om flyktningene kunne ha blitt tilbudt samme behandling! De trenger samme omsorg fra oss.

Så la oss nå ta oss sammen og forsøke å påvirke politikerne våre, sånn at vi får gjort noe med denne urettferdigheten! Dette er mennesker, som oss, og de fortjener bedre!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke