Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Hva skjer med kommunismen og sosialismen?

Publisert: 19.des.2017 15:14
Oppdatert: 19.des.2017 15:23

Hva skjer med kommunismen og sosialismen, undrer Johnny Wæhler 18. desember.

Jeg kjenner ikke fødselsåret til Wæhler, men han kan neppe ha levd under den industrielle revolusjonen, da det kommunistiske manifest ble skrevet av Carl Marx og Engels, som en motvekt til kapitalismen og arbeidernes store fattigdom i Europa på den tiden.

Siden har levestandarden forbedret seg betraktelig for en del av jordens befolkning, mens de fleste ikke har ikke blitt tilgodesett i velstandsutviklingen. Det er altfor mange som ennå foretrekker mat, klær, husvære og rent vann. Ja, mange vil heller ha gode helsetilbud og skole for seg og sine barn, fremfor å kunne si hva de vil. Står det noe sted, at vanlige fattigfolk ikke skal få lov å ytre seg i manifestet? Men makt korrumperer, også blant noen som benytter kommunisme/sosialisme for å komme til makten og siden glemme folket og sko seg selv. Det har jo ikke noe med begrepene kommunisme eller sosialisme. Det bunner i egoisme.

Det er et luksusproblem å forfekte Anders Langes og Carl I. Hagens løsning: «Nei til skatter og avgifter», som var parolen i begynnelsen 1970-tallet. Siden kom også nei til latsabber fra Nordland, enslige mødre mm. Nå er det betydelig skattelette for rike og smuler eller ingen ting til fattige. Men avgiftene består.

Som jeg har skrevet tidligere: «Kommunismen har utspilt sin rolle, når basisbehovene er dekket».

Jeg vet ikke om Wæhler også vil ha bort vårt trygdesystem og NAV, som også kan tilskrives sosialistene og kommunistene. Solidaritet er også et skjellsord hos mange, altfor mange.

Hans tanker i alle de sju punktene er hans egne oppfatninger, som han får stå for.

Pkt. 4. Hvor var Wæhler under tsar-regimet? Hvordan var forholdene for vanlige arbeidsfolk da og siden? Var det «indianerne» som solgt jord til innvandrerne? Og hvor er det blitt av urfolket «over there»?

Hvordan levde de innfødte under kolonitiden?

Var det bedre forhold på Cuba under Batista for den jevne cubaner?

Siden det snart er jul, går jeg ikke videre med eksemplene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke